Meghan Markle och Harry har fått sitt andra barn

Meghan Markle, prins Hary

Meghan Markle och prins Harry har nu blivit tvåbarnsföräldrar!
Paret har sedan tidigare sonen Archie och nu har de välkomnat en liten dotter vid namn Lilibet Diana Mountbatten-Windsor.

Det senaste året har varit turbulent för prins Harry och hans hustru Meghan Markle. Efter en intervju med med Oprah Winfrey kom det fram detaljer som rörde hur paret blivit behandlade i brittiska kungahuset.

Det var i februari i år som det brittiska hovet kunde gå ut med beskedet att prins Harry och Meghan lämnar kungahuset för gott. Bara någon vecka senare berättade paret om den tuffa tiden i intervjun med Oprah.

Då berättade Meghan om de rasistiska påhoppen hon fick när hon var gravid med sonen Archie, 1.

– Månaderna då jag var gravid med honom hade vi diskussioner med kungafamiljen, de sa "han kommer inte att få säkerhetspersonal, han kommer inte att få en titel". Och också oro och samtal kring hur mörk hy han skulle få när han föddes, sa Meghan i intervjun med Oprah.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Tuffa tiden efter att Harry och Meghan lämnade kungafamiljen

Sedan Meghan och Harry lämnade kungahuset så har de slagit sig ner i Los Angeles. Men det dröjde inte länge innan Harry återvände hem till sin familj igen då prins Harrys farfar prins Philip gick bort. Harry satte sig givetvis på ett plan till London för att närvara på begravningen, men resten av hans lilla familj blev kvar i Los Angeles.

Den officiella förklaringen till att Meghan saknades på prins Philips begravning var helt enkelt att hon var höggravid och inte fick lov att flyga för läkaren. Men det blev även en annan skillnad från tidigare kungliga begravningar.Det infördes nämligen en klädregel, just för att inte rikta för stort fokus på Harry. Eftersom han fråntagits sin titel skulle det därför bara vara han som inte bär uniform. Det pinsamma scenariot var inget som drottning Elizabeth ville ha på begravningen så därför bestämdes det att alla gäster skulle ha civila kläder.

Prins Harry och Meghan har fått en dotter som heter Lilibet Diana

Det är alltså ett par tuffa månader som paret har i bagaget. Men nu har glädjen tagit över när paret blivit föräldrar för andra gången. Det var under fredagen den 4e juni som prins Harry och Meghan välkomnade sitt andra barn till världen. Archie har alltså blivit storebror till en flicka som får namnet Lilibet Diana Mountbatten-Windsor. Namnet är en hyllning till prins Harrys mamma och den nyfödda dotterns farmor drottning Elizabeth.

FOTO: CAPI, TT

LÄS OCKSÅ: Drottning Elizabeth bryter tystnaden – efter Meghan och Harrys uttalanden

LÄS OCKSÅ: Meghan Markle om bröllopsbråket med Kate