Prinsessan Sofia och Carl Philip går emot familjen – bryter traditionen

KUNGAFAMILJEN

Julfirandet är över och nu blickar vi alla fram emot ett nytt år.
I vanlig ordning har det skickats julhälsningar från kungafamiljen, men prinsessan Sofias beteende avviker från de andra familjemedlemmarnas.
Här är varför!
Här skakar prästen prins Julian under dopet – se det omtalade klippet
Slå på ljud

Det har varit ytterligare ett händelserikt år för svenska kungafamiljen och i Året med kungafamiljen fick SVT-tittarna en djupare inblick i vad de haft för sig.

I Året med kungafamiljen fick man se när kung Carl XVI Gustaf, 75, och drottning Silvia, 78, tar med barnen prinsessan Estelle, 9, och prins Oscar, 5, ut på en skidtur i Drottningholmsparken. Dessutom fick vi se när kronprinsessan Victoria, 44, rycker in och ger första hjälpen på militärövning med hemvärnet i Dalarna.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Prins Julian kom till världen

Även i TV4:s serie Kungahuset får tittarna ta del av kungafamiljens härliga och roliga liv. Då är det under ledning av TV4-profilen Rania Shemoun Olsson, 46, och hon har tidigare berättat för Hänt om hur det är att träffa våra kungligheter.

– Det jag kan säga om kungafamiljen är att de känns ju som vem som helst. De känns som "vanlisar", de är väldigt intresserade och nyfikna, speciellt kronprinsessan Victoria, har Rania tidigare sagt till Hänt.

För prinsessan Sofia, 36, och prins Carl Philips, 42, del har det också varit ett minst sagt händelserikt år. Vi alla minns nog vad som hände den 26:e mars – det var ju då som lilla prins Julian kom till världen.

Sedan dess har familjen njutit till fullo och den nya familjemedlemmen verkar ha välkomnats fint av sina storebröder prins Alexander, 5, och prins Gabriel, 4. Det här blev den första julen för prins Julian och han fick ta del av prinsparets alla mysiga jultraditioner, men en fick han inte uppleva – nämligen den årliga bilden på Instagram.

Prinsparets avvikande beteende från kungafamiljen

Prinsparet skaffade Instagram år 2017 och ända sedan dess har vi fått se underbara julfoton på familjen.

Men i år blev det alltså ingen bild från prinsparets håll, och svenska folket får helt enkelt klara sig utan en julhälsning från dem. Men undersöker man saken lite närmare så kan man enkelt se att prinsessan Sofias och prins Carl Philips beslut går emot resten av prinsessorna i kungafamiljen.

Prinsessan Madeleine har nämligen lagt upp en härlig julhälsning från hela sin familj där de prydligt står uppställda och matchar varandra.

Även kronprinsessan Victoria har hälsat god jul genom att lägga upp en bild på barnen Estelle och Oscar.

Men från prinsessan Sofia och prins Carl Philip är det knäpptyst. Troligtvis har de fullt upp med lille prins Julian, vilket såklart är förståeligt!

LÄS OCKSÅ: Följarna i chock efter nya bilden på Aviciis ex Tereza

LÄS OCKSÅ: Därför gjorde Filip slut under Let's dance – avslöjar lögnen

FOTO: Jonas Ekströmer/Kungl.Hovstaterna, Henrik Montgomery/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN