LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel lämnar Sverige – utan barnen

21 okt, 2021 
kronprinsessan victoria och prins daniel har rest till italien
I veckan visade det sig att kronprinsessparet har rest till Italien.
Vad gör de där?
Här är bilderna från resan – utan barnen.
Annons
5 underbara stunder med kronprinsessan VictoriaBrand logo
5 underbara stunder med kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan Victoria, 44, och prins Daniel, 48, lever vid sidan av arbetet som kronprinsesspar ett stillsamt familjeliv med barnen prinsessan Estelle, 9, och prins Oscar, 5.

Under pandemin arbetade kronprinsessparet mycket hemifrån. Men nu med vaccin i kroppen och lättade restriktioner har de fått möjligheten att resa i jobbet.

Nu har de lämnat Sverige för att jobba och på bilderna från resan syns inte barnen till.

Det gör kronpinsessparet i Italien

I veckan reste kronprinsessparet mot varmare breddgrader. Det var nämligen Italien som väntade! Kronprinsessan och prins Daniel reste tillsammans med statsrådet Anna Hallberg och en svensk företagsdelegation.

”De svenska företagen besöker Rom och Turin för att knyta kontakter och erbjuda tjänster inom bland annat digitalisering och grön omställning”, skriver kungahuset på Instagram och fortsätter:

”Italien gör just nu stora satsningar för att återstarta landet efter pandemin. Under måndagen besökte delegationen, tillsammans med ambassadör Jan Björklund, bland annat motsvarigheten till svenska Trafikverket för att presentera svensk teknologi inom vägsäkerhet och elektrifiering”.

Kronprinsessparet i Rom tillsammans med Jan Björklund
Kronprinsessparet och Jan Björklund i Rom.

Under samma eftermiddag invigde kronprinsessan en svensk utställning vid namn Images that change the world, på ett centralt torg i Rom med temat mångfald och jämställdhet.

Under vistelsen har även en mindre Ikea-butik besökts av kronprinsessparet.

Kronprinsessparet i har rest till Italien, Turin
Kronprinsessparet i Turin.

Så arbetar kronprinsessan Victoria

De tillfällen då kung Carl XVI Gustaf, 75, är bortrest och inte har möjlighet att arbeta som landets statschef så är det kronprinsessan Victoria som tar över hans arbetsuppgifter.

Kronprinsessan har även en fond som hjälper barn och ungdomar med funktionsnedsättning att få en roligare fritid. Hon är även mycket intresserad av fredsarbete, exempelvis FN.

FOTO: Henrik Montgomery/TT

Annons