Obehöriga personer på Drottningholms slott där kungaparet befinner sig

Breaking

Det pågår just nu en polisinsats vid Drottningholms slott i Stockholm.
Detta efter att flera personer tagit sig på skyddat område.

Enligt Aftonbladet har polisen fått larm om att två personer har tagit sig in på skyddat område på Drottningholms slott i Stockholm.

Det ska ha varit vid 15-tiden på fredagseftermiddagen som polisen larmades till platsen. En polisinsats pågår i skrivande stund vid slottet, som ligger i Ekerö kommun.

– Enligt initiala larmuppgifter har skyddsvakter uppmärksammat personer inne på ett område där obehöriga inte får vara. Vi har patrull på plats och arbetar, säger Towe Hägg, presstalesperson på polisen region Stockholm till Aftonbladet.

Senare uppger polisen att det rör sig om två kvinnor i 20-årsåldern som har upptäckts på området.

– Jag vet inte några detaljer om hur de tagit sig in eller om de anträffades inomhus eller utomhus. De är misstänkta för brott mot skyddslagen, säger Towe Hägg till tidningen.

Christer Sjögrens stora sorg – efter tragiska dödsfallen

Kungaparet är isolerade på Drottningholm slott

Kungaparet har tidigare i veckan drabbats av covid-19. Kungen och drottningen har därför sedan måndagen isolerat sig i sitt hem på slottet på Drottningholm – vilket innebär att de är där just nu när polisinsatsen pågår.

Margaretha Thorgren, informationschef vid hovet, berättade häromdagen hur kungaparet mår till SR.

– De är nu i sitt hem på Drottningholm och håller sig isolerade i karantän så som förhållningsreglerna säger , det innebär att om de känner sig friska och så vidare, som i det här fallet, så är det väldigt lindriga symptom som kungaparet har så kan de delta i tillexempel digitala möten och annat.

Kungaparet är fullvaccinerade

Margareta Thorgren säger att hon inte vet hur eller när kungaparet blivit smittade.

– Det är viktigt att veta hur kungaparet mår och att de är i denna pandemi precis som alla andra. Trots att kungaparet har tagit vaccinsprutor så har de blivit smittade, samtidigt så skulle man kunna säga tack vara att de tagit vaccinet så har de lindriga symptom.

SENASTE NYTT!