BreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreaking
LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Kronprinsessan Victoria har testat positivt för covid-19

08 jan, 2022 
KRONPRINSESSAN VICTORIA
I mars 2021 testade kronprinsessan Victoria och prins Daniel positivt för corona. Nu har kronprinsessan återigen fått ett resultat: positivt.
Annons
Här tränger sig kungen förbi kronprinsessparet under Nobelfirandet 2021 – Se klippet härBrand logo
Här tränger sig kungen förbi kronprinsessparet under Nobelfirandet 2021 – Se klippet här

Kronprinsessan Victoria, 44, har fått corona – för andra gången. I mars 2021 kom nämligen nyheten att hon och maken prins Daniel, 48, smittats av covid och uppståndelsen var total.

Vid den tidpunkten hade väldigt få personer fått vaccin och många var mycket oroade för kronprinsessparets hälsa. Då fick hela familjen hållas isolerade hemma på Haga slott men lyckligtvis mådde kronprinsessparet bra trots allt.

”Kronprinsessparet uppvisar lättare symptom, men mår efter omständigheterna väl. Prinsessan Estelle och Prins Oscar mår bra, men hålls isolerade tillsammans med sina föräldrar.”, förklarade Hovets informationschef Margareta Thorngren för Hänt.

Kungaparet smittade av corona – kritiseras för bilden

I början av veckan kom beskedet att kung Carl Gustaf och drottning Silvia smittats av covid-19 och de sattes då i karantän på Drottningholms slott. Men under isoleringen har det inte varit helt lätt för kungaparet.

Annons

Dels för att de så gärna vill umgås med prinsessan Madeleine, 39, innan hon åker tillbaka hem till Florida. Men också för att de nyligen haft några inkräktare på Drottningholms slott. Det blev stort polispådrag och de obehöriga personerna anmäldes för brott mot skyddslagen.

Än så länge är det oklart när och hur kungaparet smittades av corona, men nyligen rapporterade Hänt om en bild som ifrågasattes. Det hela utspelade sig på Svenska Akademiens årliga högtidssammankomst i Börshuset i Gamla stan, Stockholm den 20 december 2021. Då stod kronprinsessan Victoria ganska nära sina föräldrar och följarna höjde ett varningens finger angående avståndet.

Victoria smittad av corona – så mår hon

Men nu har alltså Victoria också testat postitivt för corona, när och var hon smittades är inte klarlagt. Men hovet uppger att kronprinsessan, som är fullvaccinerad, har fått förkylningssymtom. I övrigt beskrivs hon må bra.

”En smittspårning har inletts. I enlighet med gällande förhållningsregler har kronprinsessan med familj isolerat sig i hemmet”, skriver hovet i ett pressmeddelande.

På grund av det positiva testsvaret kommer både Victoria och prins Daniels officiella program att ändras för åtminstone de kommande sju dagarna.

FOTO: TT

Annons