Prinsessan Madeleine och barnen stoppas från att träffa kungaparet

Prinsessan Madeleine och barnen stoppas från att träffa kungaparet

Prinsessan Madeleine och barnen Leonore, Nicholas och Adrienne får inte det slut på jullovet de önskat. Nu stoppas de från att träffa kungen och drottningen.

Glädjen var stor för den svenska kungafamiljen under 2021 när de äntligen kunde återförenas efter ett drygt år ifrån varandra. Under sommaren kom prinsessan Madeleine, 40, hem från USA med både maken Chris O'Neill, 47, och barnen Leonore, 7, Nicholas, 6, och Adrienne, 3 – en resa som tidigare varit omöjligt under den pågående coronapandemin.

Under sommarlovet tillbringade de mycket tid tillsammans på bland annat Solliden på Öland där kungafamiljen har ett stort boende. Och hela kungafamiljen var även samlad under dopet av prins Carl Philip och prinsessan Sofias tredje son prins Julian. På nya bilder som dök upp var det omöjligt att missa den glädje och lycka familjen kände över att få vara tillsammans igen.

Madeleines ord om prinsessan Leonore

Strax före drottning Silvias födelsedag den 23 december valde Madeleine och familjen att än en gång flyga hem till Sverige för att få ett jullov på svensk mark. Och lyckan var stor när Madeleine, Chris och barnen tog över hedersuppdraget att hålla i traditionen att välja julgran på slottet.

Det var en strålande lycklig familj som dök upp och barnen passade på att busa till det inför kamerorna.

– Hon har mycket energi. Det är flera lärare som säger att de aldrig har träffat ett barn som har så mycket ”free spirit”, berättade Madeleine i en tidigare intervju med tidningen Mama.

Madeleine och familjen tog sig an hedersuppdraget att välja julgranar på slottet.

Anders Wiklund/TT

Under jullovet har prinsessfamiljen övriga tiden hållit sig undan rampljuset, hovet har tidigare bekräftat att de stannar till mitten av januari innan de flyger hem till USA. Tyvärr drabbades kungafamiljen av ett större bakslag i början av veckan – kung Carl Gustaf, 75, och drottning Silvia, 78, bekräftades under måndagen ha drabbats av covid.

Kungaparet mår under omständigheterna bra, hovet berättade i ett pressmeddelande att de har lindriga symtom.

Hovets informationschef Margareta Thorgren kunde till Hänt avslöja att det inte var någon annan familjemedlem som drabbats av sjukdomen.

– Det är säkrat att det inte finns någon smittspårning som behövs gällande barn och barnbarn.

Samtidigt har kungaparet tillbringat mycket tid med sina barn och barnbarn under jullovet, men det ska vara klarlagt att kungaparet smittats genom någon av dem.

Madeleine och barnens sista dagar i Sverige

– Man har kunnat kartlägga att smittan inte kommer därifrån, förklarade Margareta Thorgren för Hänt.

Däremot är kungen och drottningens positiva covidtest helt klart ett hjärtskärande bakslag och tufft besked för Madeleine och barnen. Så länge kungaparet är sjuka är de isolerade från utomstående för att inte sprida smittan vidare, vilket innebär att Madeleine och barnbarnen inte får ta tillvara på de sista dagarna i Sverige med kungaparet som högst troligt var planen.

För att få resa tillbaka till USA måste hela prinsessfamiljen visa upp negativa test före de stiger på planet mot Florida.

LÄS OCKSÅ: Christina Schollin nya sjukdomsbesked – stoppas kort före premiären

LÄS OCKSÅ: Gunilla Perssons om dottern Erikas förändring: "Väldigt jobbigt"

FOTO: Anders Wiklund/TT, Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN