LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Gunilla Persson om dottern Erikas nya liv

07 jan, 2022 
Malin Ljung
Den svenska Hollywoodfrun Gunilla Perssons vardag har förändrats sedan dottern Erika Persson lämnat hemmet för college. Nu talar Gunilla ut om det nya livet, de tuffa känslorna i att se dottern växa upp – och hur det kommer sig att Erika har de hjärtefrågor hon har.
Annons
Gunilla Persson och Gunde Svans storbråk – dramatiska scenerna från inspelningenBrand logo
Gunilla Persson och Gunde Svans storbråk – dramatiska scenerna från inspelningen

Gunilla Persson, 63, slog igenom för det svenska folket efter att hon visade upp sitt lyxiga liv i Los Angeles för tv-tittarna i programmet Svenska Hollywoodfruar. Där kunde svenska folket se hur Gunilla rattade livet som ensamstående mamma till dottern Erika, samtidigt som hon tog hand om sin mamma Iris som nu hunnit bli 95 år.

Men sedan coronapandemin slog till har livet för den svenska Hollywoodfrun förändrats drastiskt. Tidigare har hon delvis livnärt sig på att delta i olika tv-produktioner, men de senaste två åren har Gunilla levt ett stillsamt liv hemma i villan med havsutsikt.

Därför syns inte Gunilla Persson i tv

I en intervju med Aftonbladet berättar hon nu om sin nya vardag, och att hon tvingas leva på sina besparingar när jobben uteblir. Men hon är inte orolig för ekonomin, däremot saknar hon att stå framför kameran.

– Man känner sig lite halv när man inte får vara framför kameran. Kameran är en bättre älskare än någon man kan vara, säger hon och skrattar.

Annons

En desto större förändring i Gunillas liv är dock att dottern Erika Persson, 19, lämnat hemmet för att studera på college. Skolan ligger en timme bort, och före flytten oroade sig Gunilla för att hon skulle sakna dottern väldigt mycket. Gunilla har varit ensamstående mamma under hela Erikas liv och vem pappan är har hon aldrig avslöjat. Men att mor och dotter står varandra nära har varit uppenbart när de visat upp sitt liv.

Att nu ser Erika växa upp har varit stundtals tufft för Gunilla, hon tror dock inte att det är särskilt ovanligt för föräldrar att det finns dubbla känslor i att se barnen bli äldre.

Erika Perssons nya liv – så lever hon

– Ibland är det väldigt jobbigt, för man vill att barndomen ska vara kvar och en del av en vill att hon ska vara liten. Jag tror man vill det som förälder. Men ändå är det ju så härligt att se hennes mognad. Hon är otroligt smart, säger Gunilla Persson.

Annons

Erika engagerar sig nu för tiden mycket i politiska frågor och framför allt brinner hon för fattigdom och kämpar för hemlösa. Gunilla säger att dottern förvisso växt upp under privilegierade förhållanden, men att hon alltid gått sin egen väg och inte brytt sig särskilt mycket om lyx.

– Hon ser hur jag har kämpat. Jag har inte fått något serverat på ett silverfat som man kanske kan tro. Jag är inte som andra Hollywoodfruar. Man ska komma ihåg att jag är ensamstående och har även jag olika kamper att bekämpa. Och ser man det, som Erika har gjort, och dessutom ser hur det finns andra som har det mycket, mycket sämre än vad vi har det, ja då tänker hon att ”så kan det ju inte fortsätta”. Hon har väldigt mycket empati i sig.

FOTO: Privat

Annons