ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Kungen och drottning Silvia har testat postitivt för covid-19

04 jan, 2022 
Kungen och drottningen
Kungen och drottning Silvia har drabbats av corona.
Det bekräftar hovet nu för Hänt.
– Smittspårningen pågår, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Hänt.
Annons
Se när kungaparet tar med barnbarnen Estelle och Oscar på skidturBrand logo
Se när kungaparet tar med barnbarnen Estelle och Oscar på skidtur

Ett av Kung Carl XVI Gustaf och Drottning Silvias största uppdrag är att vara ansiktet utåt för Sverige, vilket bland annat innebär att närvara på en hel del event och tillställningar.

Men när coronapandemin slog till i världen blev det däremot annorlunda för kungaparet, som både för sin och andras säkerhet var tvungna att stanna hemma istället. I fjol avstod kungaparet bland annat från att delta under konserten på Victoriadagen, som vanligtvis är ett av årets största firanden.

Folkets kritik mot drottning Silvia efter bilden med spanska kungen

Men i takt med att samhället har öppnat upp och restriktionerna börjat avta mer och mer så har även kungaparet synts till allt mer. Bland annat kunde vi se dem ta emot kungligt besök från Spanien under hösten 2021.

Kungaparet kungen Felipe och drottning Letizia var alltså på besök i Stockholm, och självklart var Carl Gustaf och Silvia där för att välkomna dem.

Annons

Besöket från det spanska kungaparet innehöll bland annat besök på Nobelmuseet i Gamla stan följt utav en visning av en specialutställning om konstnären Santiago Ramón y Cajal, Nobelpristagare i medicin 1906.

Slutligen var det dags för galamiddagen. En tillställning som ägde rum i slottets balsal Vita havet.

När det svenska kungaparet skulle ta farväl av sina spanska gäster fångades däremot drottning Silvia på bild iklädd en kappa av äkta päls. Något som inte uppskattades av det svenska folket som menade på att drottningen gör fel i att stötta en sådan industri.

Kungen och drottningen har testats positivt för covid-19

Idag, tisdag, meddelade hovet i ett pressmeddelande att kungaparet testats positivt för covid-19 och nu håller sig isolerade i hemmet.

”Konungen och drottningen testade igår kväll positivt för covid-19. Kungen och Drottningen, som är fullvaccinerade med tre sprutor, har lindriga symptom och mår efter omständigheterna väl”, skriver hovet i ett pressmeddelande och fortsätter:

Annons

”Kungaparet har isolerat sig i hemmet i enlighet med gällande förhållningsregler och smittspårning pågår”.

Margareta Thorgrens ord om smittspårningen

Till Hänt berättar hovets informationschef Margareta Thorgren nu om en eventuell smittspårning och om kungaparet har träffat deras barn och barnbarn.

– Det är säkrat att det inte finns någon smittspårning som behövs gällande barn och barnbarn, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Hänt.

Hon fortsätter:

– Smittspårningen pågår. Kungaparet har träffat barn och barnbarn i samband med julledigheten. Men man har kunnat kartlägga att smittan inte kommer därifrån.

Den 23 december hade kungaparet stor fest för släkt och vänner på Drottningholm för att fira drottning Silvias födelsedag.

Prinsessan Madeleine med familj är vanligtvis bosatta i Florida men har varit på besök i Sverige under julen.

Skulle någon i prinsessan Madeleines familj drabbas av viruset kan deras planerade hemresa till Florida i januari behöva ställas in, något som Svensk Dam tidigare rapporterat om.

För att resa till Florida just nu krävs både vaccinbevis och ett negativt coronatest.

FOTO: TT

Annons