Christina Schollin sjuk – tvingas avstå Dramaten kort före premiären

Christina Schollin i mönstrad topp och stora örhängen.

Sedan många år är Christina Schollin en lycklig pensionär och influencer, som flitigt syns i Wahlgrens värld tillsammans med dottern Pernilla Wahlgren.
Förra året meddelade Christina att hon återvänder till skådespeleriet, Dramaten och teaterscenen år 2022.
Men nu hotas hennes planer av sjukdom...
Se när Christina Schollin tatuerar sig
Slå på ljud

Många känner igen Christina Schollin, 84, från reality tv-serien Wahlgrens värld, där man får följa sångaren och showartisten Pernilla Wahlgren, 54, och hennes liv i vardagen.

Christina, som mamma till Pernilla och mormor till Wahlgren Ingrosso-barnen syns därför flitigt i serien, något som fått henne att på senare dagar titulera sig som influencer.

Men faktum är att Christina har en alldeles legendarisk karriär sedan innan. Hon är en känd svensk skådespelare med ett tjugotal filmroller och lika många tv-serier i bagaget. Hon har dessutom gjort rösten till kända karaktärer, i exempelvis Harry Potter och Mumintrollen.

Men allt började på Dramatens teaterscen...

Christina Schollin återvände till Dramaten efter 25 år – aktuell i rollen som drottning i Shakespeare's Macbeth

Och i slutet av november 2021 blev det känt att den pensionerade Christina Schollin ska återvända till den Kungliga dramatiska teatern – efter 25 år!

– Jag har ingen längtan att stå på scen igen. Och så har jag tackat ja till det här... Jag gillar ju utmaningar och det här är ju den ultimata utmaningen. Att få kreera drottningen i en nyskriven version av Shakespeare's Macbeth, sade Christina i en intervju i Nyhetsmorgon.

Men anledningen till att hon lämnade Dramaten då för alla år sedan?

– 1964 gick jag upp till Ingmar Bergman och sa ”Jag vill ha tjänstledigt”, för jag ville vara mamma på dagarna. ”Nej”, sa han ”det får du inte”. Så jag sa upp mig, berättade Christina i samma intervju.

Christina Schollins sjukdomsbesked – tvingas avstå Dramaten

Den nya tolkningen av pjäsen Macbeth, där Christina alltså ska spela drottning, ska ha premiär den 1 februari 2022 på Dramaten.

Men nu berättar Christina om det stora bakslaget, mindre än en månad innan premiären, i ett inlägg på sitt Instagram-konto. Hon skriver att hon tvingas lämna Dramaten och repetitionerna under några dagar.

Anledningen? Den 84-åriga influencern har åkt på en oläglig förkylning. Usch!

Och hennes följare har tidigare uttryckt oro för stjärnans hälsa, särskilt i samband med rådande coronapandemi.

Min arbetsplats just nu: Kungliga Dramatiska Teatern - får klara sig utan mig några dagar framöver eftersom jag däckats av en dum förkylning, som gör att jag inte kan vara med på repetitionerna på Macbeth. I dessa tider kan man ju inte gå omkring och sprida baciller och smitta andra. Så det blir till att jobba med rollen hemma , tänka, tänka, tänka så att man får klart för sig hur Drottningen av Skottland tänker och hur hennes känslor är när hon gör sin entré. Det är det som är det viktiga ! Att man gör en trovärdig människa av rollen. Wish me luck!!!!”, skriver Christina intill bilden.

Vi skickar våra varmaste krya på-hälsningar till Christina och ser fram emot att få se henne på scenen igen inom kort. Och det är många som stämmer in. Kommentarsfältet under bilden fullkomligen svämmar över med varma hälsningar till skådespelaren!

LÄS OCKSÅ: Följarnas kritik mot Bianca Ingrossos present till Christina Schollin

LÄS OCKSÅ: Pernilla Wahlgrens om längtan efter barnbarn – piken mot Bianca Ingrosso

FOTO:

FRÅN FÖRSTASIDAN