Idol 2023 marknadsföring banner

Då slutar Joakim och Jonna Lundell med sociala medier

05 jan, 2022 
https://image.hant.se/byline-malin-ljung.jpg.jpg?imageId=7409509&x=0&y=0&cropw=100&croph=76.502732240437&width=1318&height=1318
Malin Ljung
Joakim och Jonna Lundell intervjuas av Tilde de Paula Eby
Joakim och Jonna Lundell har i flera år setts som ett av Sveriges mäktigaste par i sociala medier. Men nu avslöjar de att det kan finnas ett slut på offentligheten.
Annons
Joakim Lundell om vändningen i livet efter svåra perioden
Joakim Lundell om vändningen i livet efter svåra perioden

Joakim, 36, och Jonna Lundell, 27, slog igenom som par för hela svenska folket för cirka sex år sedan. De startade då Youtube-kanalen Jocke & Jonna, som blev startskottet på en framgångsrik karriär i sociala medier. De har sedan dess rankats som Årets makthavare, vunnit Kristallen, och har flertalet år knipit titeln som Årets Youtuber.

Sedan flera år har de även varit ett av Discoverys mest populära par att följa genom program som Spökjakt, Familjen Lundell och Lundellhuset.

Till vardags bor de i Norrköping tillsammans med barnen Lunabelle, 3, och Lionel, 1. Förutom det vardagliga stöket med två små barn sysselsätter sig Joakim och Jonna med att renovera sitt hus, numer kan man snarare titulera det som en lyxvilla.

– Det är sjukt att jag faktiskt har kommit med idéerna till det här och att jag har gjort designen och att jag sen har fått hjälp av fantastiska hantverkare, elektriker, målare, berättade Joakim Lundell i tv-programmet Lundellhuset.

Annons

Karriären framför tv-kamerorna har onekligen gjort att familjen Lundell lever ett gott liv. Men nu avslöjar paret att det faktiskt finns ett slut på livet i offentlighetens ljus.

Joakim och Jonna Lundell om slutet på karriären

Under tisdagskvällen gästade Joakim och Jonna TV4:s program Efter fem där de intervjuades av Tilde de Paula Eby och den tillfälliga programledaren David Hellenius. Bland annat avslöjade Joakim att han är väldigt noga med att dottern Lunabelle ska ha regler att förhålla sig till, exempelvis vid matbordet där man inte ska leka, och det är viktigt att familjen äter tillsammans.

– Det är vissa regler jag är väldigt noga med, det är viktigt att de får med sig det i tidig ålder och lär sig det, säger han i programmet.

Under samtalet väljer Tilde att fråga hur Joakim och Jonna ställer sig till om barnen en dag kommer och säger att de inte vill att föräldrarna är så generösa med att visa upp deras liv på sociala medier, och på den frågan är paret helt överens.

Annons

– Då slutar vi, säger Joakim Lundell.

– Då är vi inte, säger Jonna Lundell i samma sekund.

Svaret får Tilde de Paula Eby att utbrista:

– Är det verkligen så enkelt?

Därför visar Jonna och Joakim Lundell upp barnen

Och även där är Joakim och Jonna överens. Som exempel tar Jonna upp att de ifrågasätts för varför de visar upp barnen på sina sociala medier, men det är ett medvetet val de tagit för att det inte ska få andra konsekvenser.

– Det har hänt saker när vi inte visat dem, så när vi varit ute på stan är kommer det folk som kommer och springer mot oss för att de vill se våra barn. Då har vi känt istället, okej, om vi visar upp dem till lagom nivå som vi då väljer, att lägga upp bilder eller så, då väljer vi det själva och då har vi märkt att folk tar mer avstånd för man är inte lika nyfiken.

FOTO: TV4

Annons