Sanningen bakom kronprinsessan Victorias ring i örat

KRONPRINSESSAN VICTORIA

Många kanske har lagt märke till att Victoria har en ring, som ser ut som en piercing, i örat. Men så är det inte! Det här är anledningen till att Victoria bär en ring bakom örat.

Kronprinsessan Victoria, 44, är Sveriges blivande drottning och redan nu har hon börjat ta sig an några stora kungliga uppdrag.

Tillsammans med maken prins Daniel, har hon barnen Estelle, 9, och Oscar, 5. I julas fick svenska folket en hälsning från syskonen och lyckan var total. Dessutom var det många som reagerade på hur stora de blivit.

Kronprinsessan Victoria är alltid välklädd och hon är verkligen mån om sitt yttre. Därför är det kanske inte så konstigt att hon ofta bär tyngre örhängen som behöver avlastning. Nu kan vi avslöja hur kronprinsessan löst problemet!

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Kronprinsessan Victoria på Nobelbanketten 2008

Tidigare i veckan publicerade Aftonbladets kungliga reporter Jenny Alexandersson några fina bilder på kronprinsessan Victoria.

Enligt Svensk dam ska kronprinsessan haft på sig en cerise sidenklänning av Pär Engsheden. Skorna var infärgade med öppen tå och handväskan gick ton i ton. I håret satt Victorias favorit stråldiadem, skriver tidningen.

Men det var något som stack ut i Victorias utseende som många lade märke till, vilket fick folk att chockas rejält! Det såg nämligen ut som att kronprinsessan hade en piercing i övre delen av örat, som ingen tidigare känt till.

KRONPRINSESSAN VICTORIA

Ser du ringen på Victorias öra?

PONTUS LUNDAHL / TT /

Men nu kan vi konstatera att det inte alls var någon okänd piercing som det rörde sig om, utan något helt annat. Guldsmeden Magriffe Attack förklarar för ELLE att dessa ringar i själva verket har en mycket viktig funktion.

– Det är som ”krokar” som ligger bakom öronen för att hjälpa till att bära tyngden av örhängena. Avlastningskrokar helt enkelt. Örhängen i ädla material av den här storlek väger en hel del och det skulle bli för tungt för örsnibbarna att bära, berättar Magrieffe för tidningen.

Följarnas starka reaktioner efter nya örhänge-lösningen

Och nu kommer frågan om piercingen upp till ytan igen. Det är som sagt Aftonbladets kungliga reporter Jenny Alexandersson som tar upp saken. I ett inlägg på Instagram berättar hon om verkliga anledningen till ringen bakom örat.

”Jag fick en fråga/kommentar om den guldfärgade ringen högst upp i kronprinsessans öra. Det är ingen ring i örat utan ett hjälpmedel för att lättare kunna bära de tunga antika örhängena. Ädelstenarna väger så mycket att man fäst örhänget på en slags krok. Den kroken löper bakom örat och fästs längst upp. På det viset bär hela örat tyngden och inte bara örsnibben. Bra eller hur?”, skriver hon.

Inlägget fick stor spridning och nu chockas följarna över hur smart lösning detta var.

”GUD SÅ BRA! Går det att få tag på för vanliga dödliga?”, skriver en.

”Wow vilket smart fusk! Varför är det bara kungligheter som har tillgång till denna finess?!”, skriver en annan.

”Stackare, behöva bära tunga antika örhängen med ädla stenar. Tur att det finns något som lättar bördan.”, skriver en ironisk följare.

LÄS OCKSÅ: Pärs sjukdomsbesked – stoppas från att leda TV4-programmet

LÄS OCKSÅ: Så gick det sen för Barbados-Mathias – relationen till Magnus Carlsson idag

FOTO: Henrik Montgomery/TT, Pontus Lundahl/TT

SENASTE NYTT!