LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Så gick det sen för Barbados-Mathias – relationen till Magnus Carlsson idag

08 jan, 2022 
Lovisa Ström
Mathias Holmgren & Magnus Carlsson
När Magnus Carlsson gick över till Alcazar var det Mathias Holmgren som tog över som sångare i bandet Barbados. Men efter två år blev han sparkad. Läs här för att se hur det har gått för artisten sedan dess och hur relationen till Magnus Carlsson ser ut idag.
Annons
Allt om Magnus CarlssonBrand logo
Allt om Magnus Carlsson

Mathias Holmgren slog igenom med dunder och brak i realityserien Fame Factory och ersatte sedan Magnus Carlsson som sångare i det svenska bandet Barbados efter att Magnus valde att lämna för Alcazar 2003.

Men Mathias tid i bandet blev inte långvarig då han redan efter två år sparkades från bandet. I podcasten Hedman & Hedén - en beroendepodd berättar han om den svåra tiden.

– Jag fick helt enkelt sparken utan att än idag veta riktigt varför. Det har ju gått så mycket tankar i huvudet varför det blev så. Det var en otroligt tuff period för mig. Det var helt enkelt fruktansvärt, säger han.

Så gick det sen för Barbados-Mathias Holmgren

Men efter det abrupta avslutet fick Mathias en revansch. Skivbolaget tog nämligen Mathias parti och valde därmed att satsa på honom istället för bandet. Han var då med i Melodifestivalen och hans solokarriär gick av bara farten.

Annons

Men det har inte bara varit guld och gröna skogar för Mathias. Under en väldigt lång period kämpade han nämligen med alkoholen, tills han tillslut beslutade sig för att göra en stor livsförändring och bli nykter.

– När jag bestämde mig var det en ganska turbulent tid, men nu har jag varit nykter i två år och nio månader. Det är helt otroligt. Jag är jättestolt, säger han i podden innan han fortsätter:

– Och det är en sån otrolig befrielse att man slipper förklara och sådär om man är på till exempel en after work och så. Nu vet ju iallafall de flesta om det.

Idag jobbar han som personal shopper, föreläsare, kostrådgivare, DJ och artist, och i hans Instagramflöde ser man ofta hur han delar bilder på goda recept och maträtter.

Mathias Holmgren om relationen till Magnus Carlsson

Många år har gått sedan Barbados-tiden och idag följer varken Mathias eller Magnus varandra på Instagram. Men trots att man inte kan se att de har en relation idag berättar Mathias i Hedman & Hedén - en beroendepodd att Magnus var ett bra stöd till honom i början av 00-talet.

– Jag träffade Magnus några gånger och han var ett fantastiskt stöd liksom, för han hade jättemycket att berätta och jag att fråga, så vi tog en fika någon gång och jag bad om tips och råd och så, säger han.

Annons