TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Eric Saade avslöjar okända namnbytet – det hette han tidigare

15 jun, 2021 
https://image.hant.se/image-7617233?imageId=7617233&width=1320&height=1320&cropw=89.74&croph=100&x=0&y=0
Lovisa Ström
Eric Saade
Något inte många vet är att Eric Saade egentligen hette någonting helt annat när han var yngre.
I Framgångspodden avslöjar han nu varför han valde att göra ett namnbyte.
– Insåg hur skevt det var, säger han.
Annons
Nicole Falcianis uttalande efter uppbrottet från Eric SaadeBrand logo
Nicole Falcianis uttalande efter uppbrottet från Eric Saade

Eric Saade är en av Sveriges mest folkkära artister och har genom åren bjudit på hits som Manboy, Popular och Every minute. Han slog igenom redan som 15-åring och blev tidigt en så kallad flickidol. Men trots att har Eric har varit i rampljuset i så många år är det en hel del vi inte vet om honom, som till exempel att han faktiskt inte hette Saade i efternamn när han var yngre.

Nu bryter artisten tystnaden om det okända namnbytet.

Eric Saade berättar om det okända namnbytet – det hette han först

Det är när Eric gästar Framgångspodden som han får en fråga från en lyssnare. Lyssnaren säger att hon har hört att Eric har bytt namn och vill veta hur det kommer sig. Eric berättar då att han egentligen inte har gjort ett namnbyte, men att han som liten valde sin mammas efternamn för att senare gå över till sin pappas.

– Min mamma hette Jacobsson och min pappa Saade och jag använde mig av Jacobsson när jag gick i skolan, men enda anledningen till det var för att jag kom från ett ställe som var väldigt rasistiskt och min mamma tyckte då att jag skulle heta Jacobsson för att Saade var utländskt, säger han innan han fortsätter:

Annons

– Men desto äldre jag blev desto mer insåg jag ju hur skevt det var och hur stolt jag är över Saade och mitt namn. Det är ju min familj, min pappa. Så då var jag fast bestämd över att det skulle stå Saade bakom mitt namn. Så jag har ju inte bytt något namn som inte är mitt.

Eric Saade om människor som skämtar om hans namn

Och idag känner svenska folket till honom som just Eric Saade, men trots att han är nöjd med sitt namnval så finns det också baksidor. I Framgångspodden berättar han om alla människor som gör ordvitsar med hans namn.

– Det är speciellt främlingar som kommer fram och ska vara coola och roliga. Men jag försöker alltid vara jätteglad och bara ge tummen upp. Det finns nog ingenting mer att svara än att bjuda på ett leende, säger han.

Annons