farmen

Värsta bråken och konflikterna vi minns i Farmens historia

Farmen

Diskussioner har lett till bråk och deltagare har tvingats lämna Farmen.
Minns du dessa bråk i programmet?

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här avgörs det vem som vinner Farmen 2022
0:44

Efter reklamen: Här avgörs det vem som vinner Farmen 2022

(0:44)

Slå på ljud

Farmen har visats i tv-rutan sedan 2001 då den första säsongen drog igång med färgstarka personligheter. Under en längre tid ska deltagarna leva under samma tak utan moderniteter och en hel del minnesvärda skandaler har under programmets tid förekommit.

Bönderna, som de kallas, ska leva som vi gjorde under 1800-talet. Allt som vi idag tar för givet är inte längre en självklarhet för deltagarna under deras vistelse på gården.

Det är en tävling som alla vill vinna för att kamma hem en halv miljon kronor och få titeln som farmaren. Men genom att placera främlingar tillsammans under en längre period där de dessutom måste enas över alla arbetsuppgifter som storbonden ger ut, kan konflikter som uppstår mynna ut i bråk.

Här är de värsta bråken i Farmens historia!

Maria kastades ut från Farmen efter att ha placerat ut en död höna

I den tolfte säsongen av Farmen 2019 var det Tobias Möller, 31, från Eslöv som kammade hem vinsten på en halv miljon kronor. Flera av tittarna ansåg under säsongen att det inte fanns någon värdig vinnare.

Men under säsongen möttes tittarna av en rad konflikter, bråk och deltagare som blev tvungna att lämna omedelbart efter olämpligt beteende.

Två av deltagarna som nästintill ständigt hade en pågående konflikt var Maria Bjerkeden, 54, och Masha Farajollahi, 31, som tidigt i programmet hade svårt att komma överens och fler konflikter uppstod mellan deltagarna.

Under en period var Masha storbonde och Maria uttryckte att Masha ville bestämma allting, vilket tillslut fick Maria att agera på de känslorna och placerade en död höna på Mashas fastu.

Deltagarna i Farmen 2019

Deltagarna i Farmen år 2019.

FOTO: TV4

– Jag kände det direkt när Paolo ville komma och prata, då gäller det den där förbannade hönan. Provokation, det kan man kanske se det som, jag blev bara förbannad för att hon ska bestämma precis allting. Men varsågod, här har du en höna, bestäm vart den ska ta vägen, berättade Maria i programmet.

Det var dåvarande programledaren Paulo Roberto, 53, som kom med beskedet att Maria inte längre kunde stanna på gården:

– Maria, du har spelat spelet lite för hårt. Folk har kommit i kläm. Kulmen var när du lade den här döda hönan på farstun till storbondehuset. Det är inte respektfullt mot dina motståndare här på Farmen, och inte mot djuren. Din tid på Farmen är över. Så du får packa dina grejer, och så får vi bege oss härifrån, förklarade Paolo för Maria i programmet.

Konflikten mellan Kirsi Pärssinen och Stella Kibona

Blickar vi tillbaka till året innan blev det några minst sagt heta diskussioner mellan deltagarna under middagen på gården.

Det är mellan Stella Kibona, 34, och Kirsi Pärssinen, 52, som diskussionerna kring bordet hettar till.

Två kvinnor sittandes vid ett bord och bråkar under en middag i Farmen 2018.

Kiri och Stellas gräl under middagen.

FOTO: TV4

De som samtalet handlar om är att Stella påstår att Kirsi pratat om deltagarna bakom deras rygg och anser att ingen tar tag i det och att Kirsi behövdes sättas på plats.

– Du har pratat om de flesta här, det har du ju, förklarade Stella i programmet.

Medan Kirsti påstod att det inte stämde och svarade med:

– Nej det kan du fet glömma det har jag inte gjort, berättade Kirsi i en upprörd ton.

Men Kirsi och Stella var inte ensamma om att bråka under inspelningen. Krisi hamnade nämligen i bråk med Louise Olsson, 32, och det gick från verbalt till fysiskt våld.

Louise Olssons attack mot Kirsi Pärssinen i Farmen

Under samma säsong medverkade Louise som inte kom överens med Kirsi och det hela ledde till fysiskt våld på Farmen.

Utan att stoppa sig slog Louise en näve med gröt i Kirsis ansikte:

– Jag var väldigt arg. Jag har aldrig varit så arg som jag var då. Det har aldrig hänt tidigare, sa Louise tidigare i programmet.

När Lousie förklarade varför hon agerade som hon gjorde berodde det på att hon blev upprörd och efter att Paolo hade kommit till gården för att hämta Louise uttryckte Kirsi sin irritation gentemot Louise:

– Det ser ut som att det är du som brinner åt helvete, uttryckte Kirsi, vilket fick Louise att vända sig om och slå ett slag mot Kirsi:

– Du ska inte försöka något nu när jag har gått, för du vet att du kan få en sån, berättade Louise och slog näven i luften mot Kirsi.

Medan Louise fortfarande var kvar i programmet uttryckte hon att hon ångrade att hon kastade gröt på Kirsi men när beskedet kom att hon behövde lämna vände det:

– Jag ångrar det jag gjorde, men hade jag vetat om att jag skulle åka ut hade hon fått sig en fet smäll istället, berättade Louise i programmet.

Louise Olsson åtalades för brott och dömdes

Efter programmet blev Louise polisanmäld för attacken och åtalades för misshandel.

När domen sedan kom dömdes Olsson till att betala dagsböter och skadestånd på en summa till Kirsi.

– Efter rättegången så kändes det väldigt bra, men när jag fick höra det kom det som en käftsmäll. Jag kände på mig att jag skulle bli dömd för någonting men jag trodde inte jag skulle få betala 7 000 kronor. Jag trodde det skulle bli något mindre, berättade Louise tidigare för Expressen.

Ewonne Eneroth hotar med att ta till med våld mot bönderna

Under säsongen som sändes 2016 uppstod flera bråk mellan Sara-Marie Costa, 34, och Ewonne Eneroth, 70, och Sara-Marie berättade för produktionen att hon var rädd för att Ewonne skulle ta till med fysiskt våld.

Bråken som hade pågått under en längre tid urartade under när Sara-Marie påstod att Ewonne inte arbetade lika hårt som resterande bönder, något som var obegripligt för Ewonne:

16 personer från Farmen 2016 på ett fält med grönska.

Deltagarna i Farmen 2016.

FOTO: TV4

– Jag har varit med på alla uppdragen. Jag fattar inte det skitsnacket. Jag förstår inte, sa Ewonne tidigare i programmet.

Kort därefter blir det värre och Ewonne ryter ifrån ännu en gång efter uttalande från Sara-Marie:

– Hur fan kan du säga det när jag jobbat hela dagarna? Hur kan du påstå att jag inte jobbat? Jag har varit med på alla uppdrag, berättade Eneroth i programmet.

Två kvinnor i ett hektiskt samtal i en lada.

Ewonne Eneroth hotar med att ta till med våld om bönderna snackar om henne bakom hennes rygg.

FOTO: TV4

Ewonne hotade även de andra deltagarna med att de skulle få sig en smäll om de snackade om henne bakom hennes rygg, när Lina Ilar, 33, försökte tala med henne.

Tillslut fick hon lämna programmet och lägga prispengarna bakom sig när hon mötte Sofie Pettersson i tinget.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN