Naken-Janne och omtalade slaktscenen: Minns du de här skandalerna från Farmen?

Alla skandalerna vi minns i farmen

Hänt listar värsta skandalerna i Farmen sedan starten.
✔︎ Skar halsen av djuret i direktsändning
✔︎ Chockade efter naken-scenen i tv
✔︎ Blev mobbad – hoppade av programmet

TV4:s populära realityserie Farmen är inne på sin tolfte säsong. Och man kan lugnt säga att det har hänt en hel del genom åren…

☑️ Hoppade av efter att ha blivit mobbad

Qristina Ribohn Pressträff inför Realitystjärnorna på godset, Yxtaholm, 2015-09-25 (c) Karin Törnblom / IBL

Qristina Ribohn.

Färgstarka Qristina Ribohn rörde upp starka känslor. Hon hoppade av programmet efter att ha blivit utfryst och mobbad av de övriga deltagarna.

– Det var kraftiga utfrysningstendenser och vuxenmobbning mot mig. Det kan man definitivt säga utan att ljuga, sa Qristina då till Aftonbladet.

🐖 🐖 🐖

☑️ Skar halsen av kanin i sändning

STOCKHOLM, SWEDEN 2014-08-29 ?Kristallen 2014. Kristallen galan 2014. TV-Priset ?delades ut i Stockholms m??ssan under fredagskv??llen. Vimmel p?? mattan. ??Pictures: Farmen?-profilen Gutta Andersson. drabbades av halscancer i vintras Photo & Copyright: Patrik C ??sterberg/IBL Gl??m ej fullst??ndig byline! Betald bild. IBL

Gutta Andersson.

2001 – året då djurrättsaktivisterna såg rött efter att deltagarna, med hjälp av bonden Gutta Andersson, skurit halsen av en kanin på bästa sändningstid. Två av deltagarna blev så chockade av slaktscenen att de började gråta. En av dem var Caroline Söderqvist.

– Sedan gav ju kaninen så lite kött för oss tolv som var på farmen. Det var inte värt det, sa Caroline Söderqvist till Aftonbladet.

🐖 🐖 🐖

☑️ Visade snoppen i tv

2003 orsakade Naken-Janne Jansson upprörda känslor och många rubriker med sitt ständiga snoppsvängande. Deltagaren Lena Halldin tröttnade så småningom och på Farmens avslutningsfest vred hon om pungen på en kvidande Naken-Janne.

– Det var för att han skulle få känna “njutningen” som vi har haft hela sommaren av att ha hans jävla ollon i ögonen, sa Lena Halldin till Expressen.

🐖 🐖 🐖

☑️ Knäade tävlande i skrevet

Farmen 2003 Sebastian Dawkins (c) Karin Törnblom / IBL

Sebastian Dawkins.

Efter att Sebastian Dawkins blev diskad i Farmen 2003 dök han upp som joker i Farmen Afrika 2004. Där ska han ha knäat Gustav Lorenz i skrevet. Han ska också ha hotat flera av de andra deltagarna, skrev Aftonbladet.

Sebastian Dawkins deltog senare i dokusåpan Club Goa där han också blev diskad.

🐖 🐖 🐖

☑️ Hotade andra deltagare

Sören Mård.

2013 anklagades Farmen-deltagaren Rimoun Lahdo för att ha hotat andra deltagare.

– Han hotade folk när det inte fanns vittnen i närheten, sa deltagaren Sören Mård till Expressen. Rimoun nekade till anklagelserna men fick lämna tävlingen.

🐖 🐖 🐖

☑️ Anklagas för fusk i finalen

TV: Farmen 2014 Övre raden: Mats Falck, Joel Ottestig,Billie-Kim Svensson, Cornelia Nordensson, Sandra Ankarstrand, André Holgård. Nedre raden: Olov Larsson, Ulrika Eriksson, Jennifer Azar, Mona Karlsson, Jan Kerbosch. Liggande: Jonas Peltoniemi 2014-01-10 (c) SANDBERG MAGNUS / Aftonbladet / IBL Bildbyrå * * * EXPRESSEN OUT * * * AFTONBLADET / 4560

I Farmen 2014 anklagades en av finalisterna, Fikri Akay, för att medvetet ha svarat fel i finalen och därmed gett bort segern till Cornelia Nordensson. Fikri Akay tyckte ändå att Cornelia Nordensson var en värdig vinnare och var glad över att få lämna Farmen.

– När jag kom dit till tinget log jag bara, inombords kände jag ”fan vad gott att komma härifrån”, sa Fikri då till Aftonbladet.

🐖 🐖 🐖

☑️ Slängde ut deltagare från stugan

farmen-2015

Inför Farmen 2015 utlovade nya programledaren Paolo Roberto skandaler – och han fick inte fel. Bråken och tårarna avlöste varandra. Bland annat minns vi när Jocke Ljunggren blev osams med Amanda Bergqvist och tappade tålamodet på Ylva Strömberg som han handgripligen slängde ut från stugan.

🐖 🐖 🐖

☑️ Strejkade – struntade i uppdragen

2016 – Året då Farmen-deltagarna bestämde sig för att gå ut i strejk – och struntade i uppdragen från Gutta. Det gav Fredrik Rosenkvist tid att plugga extra – vilket gjorde att han tog hem segern.

– Jag låg kraftigt efter med pluggandet. Vi som hade jobbat fysiskt på gården hade inte pluggat något i princip, medan andra pluggade varje kväll. Strejken kom lägligt, för då fick jag tid över, sa Fredrik Rosenkvist då till Aftonbladet.

🐖 🐖 🐖

☑️ ”De är helt jävla skogstokiga”

Alex och Linnea fann varandra redan första kvällen.

Det har varit många skandalösa årgångar av Farmen, men 2017 års upplaga tar nog ändå priset. Redan första natten bildades nämligen programmets första par, och det i sänghalmen i storbondestugan. Deltagarna? Linnea Landström och Alexander Vörös.

– Jag har gjort många dokusåpor, det här är en av de bästa. De är helt jävla skogstokiga den här gången, sade programledaren Paolo Roberto när programmet började sändas.

– De är kåtare än någonsin!

Och fel hade han knappast, åtminstone inte vad gäller Alexander. När Linnea tvingades lämna farmen dröjde det nämligen inte länge förrän han hade gått vidare med en ny deltagare, Syliane Duval. Romansen gick till och med så långt att de “farmlovade” sig, ett uttryck myntat av Syliane själv.

– En Farmlovning innebär att man lovar att vara varandra trogna tills Farmen är slut, förklarade hon stolt i programmet.

Två veckor senare var dock bådas tid i tävlingen över, och medan Syliane inte setts i tv-rutan sedan dess gjorde Alexander och Linnea en oväntad comeback för att bedöma årets finalister över en 24-timmarsperiod. Detta dygn blev även tittarnas första inblick i hur Linnea reagerat på hur snabbt Alex gått vidare med en ny tjej. Och medan hon insisterade att hon inte brydde sig slängde hon en rejäl pik till deltagaren som hon aldrig träffat.

– Att han är med den här nya Syliana.., Sylinne… jag vet inte vad hon heter… I don’t give a shit asså, om hon vill ha en begagnad leksak så…

LÄS MER: Rumpchock, svartsjuka och tårar – här är alla skandaler i Let’s Dance

LÄS MER: Dejtingsåpornas värsta skandaler

FOTO: TV4, IBL

FRÅN FÖRSTASIDAN