Tittarnas ilska efter Anders Bagges förkylning i Idol

Anders Bagge Idol

Under Idols första fredagsfinal var det en förkyld Anders Bagge som satt bakom jurybordet.
Nu riktar tittarna stark kritik mot jurymedlemmen efter att han dök upp trots sjukdomen.

Idol 2021 är i full gång och årets säsong har minst sagt överraskat tv-tittarna flera gånger om. Med en hel del nya tillskott i Idol-familjen samt ändringar när det kommer till omröstningen har Idol verkligen satsat på en förnyelse i år!

I år har bland annat juryn fått en ny ersättare för Nikki Amini vid namn Katia Mosally, som i vanliga fall arbetar som international marketing director på Capitol Records i Los Angeles.

Ett annat nytt tillskott är Anis don Demina, 28, som leder det nya momentet Idolraketen. Ett program som sänds en gång i veckan på TV4 Play.

Nya röstningssättet i Idol 2021

Ja, årets säsong är minst sagt fyllt av överraskningar, och det gäller även omröstningen.

Till höstens fredagsfinaler så inför TV4 ett helt nytt röstningsupplägg. Detta för att tittarna ska ha möjlighet att påverka tävlingen hela veckan och inte bara under den korta tiden som programmet visas live på tv.

Den idol som fått minst antal röster under veckans gång är även den som blir tvungen att lämna tävlingen – om inte juryn väljer att rädda personen.

Exklusivt
BAKOM KULISSERNA Idol-Gabriel avslöjar det tittarna inte fick se

Tv-tittarnas kritik mot Anders Bagge efter sjukdomen

Anders Bagge har suttit i Idol-juryn sedan 2008, bortsett från ett uppehåll på ett par år. Han har varit en tittarfavorit länge med sin otroliga charm och humoristiska karisma, men nu när de är en bit in på säsongen har Anders fått lite kritik för att ha blivit strängare och hårdare i programmet.

I en intervju med Hänt berättade Anders Bagge att han alltid vill alla väl i programmet, och att han har velat det alla år som jurymedlem.

– Att jag är lite hårdare? Men jag har väl inte varit elak? Nej men jag tror att jag bara vill ge dem extra lite push. Jag ska säga såhär, jag är aldrig hård mot någon om inte jag vet att den klarar av det. Och hård är nog fel ord, jag säger mer "tänk om du gör sådär eller sådär". Det kan var klippt också. Det vet man ju inte, sa Anders Bagge.

Och nu är han i hetluften igen efter att i programmets första fredagsfinal berättat att han är förkyld och även tappat rösten efter sjukdomen.

Kommentarsfältet på Idols Facebooksida fylldes snabbt av upprörda tv-tittare som kritiserade jurymedlemmen för att han var på plats i studion trots förkylningen.

”Minus till en sjuk Bagge!! Ska man vara sjuk på jobbet bara för att restriktionerna släppt i en pågående pandemi!?”, skriver bland annat en upprörd tv-tittare.

”Oavsett vilken sjukdom, STANNA hemma!!!”, skriver en annan.

Men trots att det fanns en hel del tv-tittare som var upprörda över Bagges beslut att vara på plats under fredagens sändning fanns det även många som stöttade honom.

”Men snälla någon....... det finns även vanliga förkylningar allt är inte corona..”, skriver en person.

LÄS OCKSÅ: Idol-Erik Elias avslöjar sanningen om sina mössor – därför bär han dem

LÄS OCKSÅ: TV4-tittarna är upprörda över mängden reklam i Idol

FOTO:

Senaste nytt