ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se
Festis marknadsföring banner

Så lång är Anis don Demina och 4 andra saker du undrar

13 feb, 2020 
Så lång är Anis don Demina och 4 andra saker du undrar
Anis don Demina är aktuell för Melodifestivalen 2020 med låten Vem är som oss, och detta blir artistens tredje försök att vinna tävlingen.
Men vem är Anis när han inte står på scen? Och hur lång är han?Här är fyra saker du antagligen inte visste om Anis don Demina.
Annons
Mello-aktuella Anis Don DeminaBrand logo
Mello-aktuella Anis Don Demina

Artisten och Youtube-profilen Anis don Demina, 26, gör comeback i Melodifestivalen med bidraget Vem är som oss. Förra året tävlade han tillsammans med artisten Zeana och bidraget Mina bränder. Och nu är det alltså dags igen!

Men hur gick det egentligen till när Anis don Demina blev känd? Och vad är egentligen hans roll i filmen Lejonkungen? Hänt svarar.

Hur lång är Anis don Demina?

Anis föddes 25 april år 1993 i Sundsvall, men växte sedan upp i Jordbro. Men hur lång är egentligen DJ:n?

– 177 centimeter, avslöjar artisten för Hänt.

Anis började sin karriär som DJ med att vara “warm up” på olika nattklubbar i Stockholm. Efter det har han spelat på ställen världen över, exempelvis Dubai där han även bosatte sig ett tag.

Men när Anis Youtube-kanal tog en rejäl fart blev det dags för DJ:n att flytta hem till Sverige igen.

Så blev Anis don Demina känd

Anis don Demina kämpade i flera år med musiken innan han hittade sin rätta väg in till kändisskapet. När han väl började syssla med Youtube och startade sin egen kanal så väcktes något inom honom.

Annons

Men när karriären drog igång rejält var år 2017, då han kritiserade Youtube-profilen Joakim Lundell för att inte kunna DJ:a “på riktigt”. På bara några veckor fick Anis över 100 000 nya prenumeranter på sin Youtube-kanal.

Denna kritisering ledde dock inte endast till kändisskap, utan även till vänskap mellan Anis och Joakim. Det slutade med att Joakim Lundell blev upplärd om hur man DJ:ar, av ingen mindre än Anis don Demina.

Men Joakim Lundell är inte det enda kända ansiktet som gått i DJ-skola hos Anis. Även Samir Badran och Lance Hedman har fått sig några lektioner.

FOTO: Youtube

Anis don Demina i Melodifestivalen

Anis don Deminas debut i Melodifestivalen var år 2018 då han dansade in som “saxofonkillen” i Samir och Viktors bidrag Shuffla. Grabbarna charmade tittarna och tog sig vidare direkt till final. Där snubblade de precis innan prispallen och landade på en fjärde plats, inte illa!

FOTO: Christine Olsson/TT

Året därpå blev det dags för Anis att återigen ge sig in i tävlingen, men denna gång mer som huvudperson. Tillsammans med artisten Zeana tävlade han med bidraget Mina bränder. Denna gång blev det dock för tufft motstånd och duon landade på en femte plats i deltävlingen.

FOTO: Jessica Gow/TT

Men att komma på femte plats var inget som skrämde Anis från tävlingen, eftersom han är med och tävlar i år igen.

Annons

I Melodifestivalen 2020 är Anis med i deltävling 3 som går av stapeln i Luleå med bidraget Vem är som oss.

Rollen i Lejonkungen

Förra året stod det klart att Disney skulle bjuda på en ny version av succéfilmen Lejonkungen. Den nya dataanimerade filmen visades på biografer i Sverige med både en svenskt och engelskt tal.

Huvudrollerna till de svenska rösterna roddes bland annat hem av John Lundvik som Simba och Molly Hammar som Nala.

Men även Anis don Demina fick en roll i filmen. DJ:n gör nämligen rösten till en av hyenorna.

FOTO: Jonas Ekströmer/TT, Mattias Hansson/TT

Annons