Idol-Gabriel Källströms avslöjande om jurymedlemmen Katia Mosally

IDOL 2021, GABRIEL KÄLLSTRÖM
Exklusivt

Gabriel Källström gjorde stort intryck på juryn och tittarna efter sin Idol-audition i Malmö.
Nu avslöjar han för Hänt om en situation som tittarna aldrig fick se.

Idol 2021 är i full gång och hittills har vi fått se många duktiga talanger men även folk som bär på en stark historia. Gabriel Källström, 22, är en av dem som utmärkt sig på den fronten, han öppnade nämligen upp om sitt förflutna och sin psykiska ohälsa.

Den här veckan har Idol-turnén befunnit sig i Malmö och då passade Gabriel på att ta sig till slakthuset i Malmö för att sjunga för juryn. Efter hans framträdande var juryn helt ställda, men det var något i hans ögon som jurymedlemmen Alexander Kronlund, 49, noterade.

– Jag blev väldigt spänd, du har väldigt sårbara ögon. Vad är det för sårbara ögon du har där?, frågade Alexander Kronlund i programmet.

ANNONS: Gör vardagen lite enklare och mycket godare med upp till 925 kr rabatt på fyra kassar från HelloFresh! Använd koden HANT925

Idol-Gabriel om sin psykiska ohälsa

Gabriel berättade då att han lidit av psykisk ohälsa i flera år. När Hänt når honom förklarar han att det hela egentligen grundar sig i att han blev feldiagnostiserad vid 12 års ålder.

– Det började när jag var 12-13 år. Jag hade väldigt tufft i skolan, på grund av min adhd och aspberger, som jag fått reda på nu att jag har. Då visste jag inte att jag hade de här diagnoserna, jag blev feldiagnostiserad så de trodde jag hade dyslexi, berättar Gabriel och fortsätter:

– Jag hade kunnat fått så mycket mer hjälp under skoltiden och livet hade varit så mycket lättare om jag hade fått reda på det här. Och det har blivit så mycket bättre sen jag fick reda på det.

IDOL 2021

Alexander tyckte att Gabriel hade sårbara ögon

FOTO: TV4
PAPPA Ondskan-skådisens udda namnval till sonen

I kvällens program tog Idol-resan slut för Gabriels del. Nu berättar han för Hänt om känslorna där och då.

– När jag väl fick beskedet blev jag väldigt ledsen liksom. Men det var inte bara för jag åkte ut, utan det var också för att man lärt känna så många fina människor. De som jag tävlade mot alltså, de är så fina och jag saknar dem sjukt mycket, förklarar Gabriel.

Katia Mosallys fina gest bakom kulisserna – som tittarna inte får se

Något som är nytt för i år är att jurymedlemmen Nikki Amini, 36, har slutat och istället är det Katia Mosally, 34, som tagit hennes plats. Katia har en lång erfarenhet av att hitta artister och hon tyckte att det var något speciellt med just Gabriel.

Efter att Gabriel fått sin guldbiljett kände sig Katia nämligen tvungen att gå ut till honom och ge honom en varm kram. Hans berättelse hade verkligen berört henne. Detta var däremot något som tittarna aldrig fick se, då detta var något kamerorna inte tog upp. Det är inte heller tillåtet att kramas för deltagarna och jurymedlemmarna under inspelningen, på grund av covid-19.

– Efter första audition i Malmö så kom Katia ut efteråt och kom och kramade om mig. Hon var så stolt och glad att jag hade snackat om detta och det var väldigt fint. Det var ju ingenting de filmade eller som hon behövde göra, utan hon ville verkligen bara tacka, säger Gabriel till Hänt och fortsätter:

– Det är en sån grej jag verkligen tar med mig.

LÄS OCKSÅ: MYSTISKT Christian Bauers plötsliga försvinnande

LÄS OCKSÅ: LISTAN Här är alla skådespelare i Riket exodus

FOTO: TV4