Tareq Taylor bryter tystnaden om skilsmässan från Kristina Taylor

Tareq och Kristina Taylor

I höstas avslöjades det att Tareq Taylor och Kristina Taylor skiljer sig efter 26 år som gifta.
I podcasten TV-fabriken med Fredrik Ralstrand uttalar sig tv-kocken för första gången om händelsen i privatlivet.
– Ibland är det tufft och svårt, säger han.
503 Service Unavailable

Det var i september som Tareq Taylor, 52, och Kristina Taylors, 52, skilsmässa blev känd för svenska folket. De forna makarna var gifta i 26 år innan de fattade beslutet att gå skilda vägar. För Aftonbladet bekräftade de separationen, men ville då inte uttala sig om det ytterligare.

Kristina har funnits i Tareqs liv långt innan han blev känd. Det var först 2017 tv-kocken hamnade i rampljuset på riktigt, efter att ha vunnit Kockarnas kamp. Sedan dess har han gjort flera program, som bland annat Tareq Taylors matresa och Trädgårdstider.

Tillsammans med ex-hustrun Kristina har Tareq Taylor dottern Ellen Taylor, 18.

Tv-kockens första ord om skilsmässan från Kristina Taylor

Tareq har som tidigare nämnt varit väldigt förtegen om sin skilsmässa. I de senaste intervjuerna har han inte nämnt den stora händelsen i privatlivet alls.

När Tareq gästar Fredrik Ralstrands podcast TV-fabriken bryter han tystnaden och förklarar hur det kändes när nyheten om uppbrottet blev känd. Tareq berättar också varför han har valt att inte prata öppet om detta.

– Jag är människa som alla andra. Saker och ting händer i mitt liv, precis som det händer saker i andras liv. Jag har valt att inte prata om de mest privata sakerna, av respekt till de som är involverade. Jag har också valt att aldrig någonsin göra reportage hemifrån, för det måste finnas en privat sfär någonstans, säger tv-profilen i podden.

Exklusivt
Därför kontaktade Peja Benita igen efter dumpningen

Därför uttalar sig inte Tareq Taylor om skilsmässan

Trots att Tareq Taylor är en av våra mest folkkära tv-profiler, och dessutom har fått äran att vara årets julvärd i SVT, är det mycket folk inte vet om honom. Anledningen till det är helt enkelt att han inte vill dra in sina nära och kära i offentligheten.

– Det handlar om att det måste finnas någonting där andra människor vistas också, förutom jag, där man känner att ”det här är mitt. Det här är vårt och det är privat”, säger Tareq om beslutet att inte göra hemma hos-reportage.

Han fortsätter:

– Att jag gör det jag gör och att jag är offentlig i mitt arbete, det får inte vara så att det tvingar min omgivning till att också bli offentliga. De måste få lov att göra sitt val och säga ”jag vill vara privat, jag vill inte synas”.

Därför lämnar Samir Talang helt – Pärs stora sorg

Tareq Taylor om att vara offentlig

I podcasten frågar Fredrik Ralstrand om Tareq tycker att jobbet är värt alla skriverier och all uppmärksamhet i medierna.

– Inte alltid. Ibland är det tufft och svårt. Det handlar inte om mig, utan andra människor som är involverade. De ska helt plötsligt behöva förhålla sig till andra människors åsikter.

Tareq Taylor har varit noga med att inte avslöja några detaljer om sin skilsmässa, vilket han tror uppskattas av familjen.

– Jag hoppas att jag har hanterat det tillräckligt så att de inte känner sig för utlämnade på något sätt. Men ibland blir det mycket och det är inte alltid man har en bra dag.

Tidigare i december avslöjade Hänt att Tareq Taylor har hittat kärleken på nytt i träningsprofilen Sofia Ståhl, 33, även känd under namnet ”PT-Fia”.

LÄS OCKSÅ: Nour el Refais oväntade ord om Tareq Taylors skilsmässa

LÄS OCKSÅ: Tareq Taylors bakslag med kärleken Sofia efter avslöjandet

FOTO: LINDAHL BJÖRN/Aftonbladet, Instagram

SENASTE NYTT!