BreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreaking
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Tareq Taylor är årets julvärd 2021 i SVT – egna orden om uppdraget

27 okt, 2021 
Tareq Taylor är årets julvärd 2021
Årets julvärd under julafton 2021 i SVT står nu klart!
Det blir Tareq Taylor som axlar rollen på julafton klockan 15.00.
Här är hans egna ord om uppdraget!
Annons
Tareq Taylor om att vara ifrån sin dotter på julaftonBrand logo
Tareq Taylor om att vara ifrån sin dotter på julafton

Årets julvärd kallas den person som presenterar programmen på julafton på SVT klockan 15.00. Julvärden får även möjlighet att prata för hela svenska folket om julen som högtid.

Tidigare brukade samma person återkomma som julvärd varje år. Första julvärden var Bengt Feldreich som även talade in frasen ”Kalle Anka och hans vänner önskar God jul”. Den ljudslingan, med Bengts röst, används än idag.

År 1980 var det Arne Weise som tog över rodret som julvärd på SVT. Och han styrde skutan ända till år 2002 då han gjorde sin sista sändning, med undantag från 1988, 1989 och år 1990 såklart.

Men år 2003 blev det helt nya tider, då det därefter har presenterats en ny julvärd varje år.

Lars Lerin var årets julvärd 2020

Förra året avslöjades vem som blev årets julvärd den 18 november. Det visade sig vara konstnären Lars Lerin, 67, som fick uppdraget. Som sällskap hade Lars sin make Junior, 44. Och såklart skötte de uppdraget med bravur!

Men i år är det ju såklart dags för ännu en ny julvärd!

Lars Lerin var julvärd år 2021 och hade sällskap av sin make Junior.
Junior och Lars Lerin kramar om varandra.

Tareq Taylor är årets julvärd 2021 i SVT

Onsdagen den 27 oktober avslöjades årets julvärd 2021. Den lyckliga är Tareq Taylor. Nu berättar Tareq om känslorna kring uppdraget.

Annons

– Jag höll på att köra av vägen. Sen bröt jag samman. Jag tycker det här är ett så stort hedersuppdrag. Tårarna kom. Det var som att trycka på en knapp. Jag tror jag lade på luren till och med för att få ringa upp igen. Det känns otroligt stort, verkligen, säger Tareq om hedersuppdraget.

Årets julvärd presenterar programmen på julafton och sändningen börjar som vanligt klockan 15.00 på SVT.

FOTO: Tommy Holl/TT, SVT

Annons