Sigrid Bergåkra om verkliga orsaken till uppbrottet från Pål Mases

Pål Mases och Sigrid Bergåkra från Bonde söker fru 2016.

Sigrid Bergåkra blev ett känt ansikte när hon ställde upp i Bonde söker fru 2016.
I programmet träffade hon sin dåvarande partner Pål Mases.
Nu berättar Sigrid varför hon och Pål gick skilda vägar efter inspelningarna.
Fem bönder från "Bonde söker fru" vi aldrig glömmer
Slå på ljud

Sigrid Bergåkra, 48, är en hästbonde från Söromåsen i Hälsingland. Sigrid är entreprenör, trebarnsmamma och har tidigare arbetat som modell. Hennes stora intresse är att resa, både inom hästsporten och privat. Både Sigrid och hennes döttrar tävlar på elitnivå i hästhoppning.

Idag lever Sigrid ihop med Jesper Andersson som hon träffade på en älgjakt hösten 2019.

Sigrid Bergåkras medverkan i Bonde söker fru

Sigrid har länge sökt efter den stora kärleken och 2016 bestämde hon sig därför för att ställa up i Bonde söker fru. I programmet blev hon snabbt förälskad i en av brevskrivarna – Pål Mases.

Paret fortsatte sin romans efter programmets slut och flyttade ihop. Men som för många andra kom livet emellan för dem. Sigrid hade fullt upp på sin gård i Hälsingland, som hon driver med sina bröder, och Pål driver flera företag i Dalarna. Han har sin gård i Vikarbyn utanför Rättvik som ligger drygt två timmars körning från Sigrids gård. I april 2017 gick paret skilda vägar.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Uppbrottet från Pål Mases

I flera intervjuer har Sigrid Bergåkra förklarat att uppbrottet främst berodde på logistiken men i en ny intervju med Hänt berättar hästbonden att det även fanns andra orsaker.

När Hänt frågar Sigrid varför det tog slut mellan henne och Pål Mases så svarar hon att det dök upp problem efter att de flyttat ihop med varandra.

– Det var en ganska omöjlig situation, vi hade varsin gård på varsitt håll och när det började krångla med logistiken där kom det upp andra saker som jag inte var beredd på som jag verkligen inte står bakom och då omvärderade jag kärleken.

”Behandlade mig inte rättvist”

Sigrid upplevde det som att Pål inte behandlade henne rättvist under relationen.

– Han behandlade mig inte rättvist, inte ärligt och inte öppet på det sättet jag hade förväntat mig. Vi har ingen kontakt idag.

Men hästbonden är inte deppig för det. Hon är nöjd med sin medverkan i Bonde söker fru och utan den erfarenheten kanske hon inte hade träffat sin nuvarande fästman Jesper.

– Det ledde ju någonstans till slut, men det fick mogna fram. Man kan aldrig göra om och göra rätt när det kommer till relationer och kärlek, det som är gjort är gjort, och det som är förlåtet är förlåtet, säger Sigrid Bergåkra.

Hänt har sökt Pål Mases för en kommentar.

LÄS OCKSÅ: Camilla Läckberg reser till San Sebastian utan maken Simon Sköld

LÄS OCKSÅ: Därför heter Carolina Gynnings dotter Vilda – sanningen bakom namnet

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN