LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Sanna Nielsens besked om framtiden som programledare för Allsång på Skansen

17 aug, 2021 
Mimmi Fouchenette
Sanna Nielsen
Ikväll var det säsongsavslutning av Allsång på Skansen 2021. Under kvällen kom Sanna Nielsen med beskedet om hennes framtid som programledare.
– Jag kommer gå in i en ny fas nu och det kommer att förändrar på så många plan.
Annons
Se Benjamin Ingrossos vågade pik till Sanna Nielsen i direktsändningBrand logo
Se Benjamin Ingrossos vågade pik till Sanna Nielsen i direktsändning

Allsång på Skansen är ett av SVT1 största tv-program. Det har sänts nästan varje sommar sedan den 3 augusti 1979. I sex års tid har artisten Sanna Nielsen varit programledare och hon är väldigt omtyckt bland tittarna. Ikväll är det säsongens sista program.

Benjamin Ingrosso – Allsångsscenen är din

De senaste åren har en artist fått spela på Allsångsscenen i en hel timma efter att programmet har tagit slut – Allsångsscenen är din. Artisterna väljs ut efter vilken artist som är mest aktuell det året.

I år var det ingen mindre än Benjamin Ingrosso, 24, som har haft ett minst sagt intensivt år i hans karriär. I början av juni släpptes hans Sommar i P1, han släppte sin första skiva på svenska som hyllats stort, samt så hade hans egna program Benjamin's premiär, ett matlagnings- kombinerat musikprogram i TV4.

Artister som tidigare fått uppträda på Allsångsscenen är din är Orup, Håkan Hellström, Lisa Nilsson och Miriam Bryant.

Annons

Sanna Nielsens besked om framtiden i Allsång på Skansen

Sedan 2016 leder Sanna Allsång på Skansen. Då tog hon över programmet från Petra Marklund som endast ledde programmet i två år, mellan 2014–2015. Innan dess var det Måns Zelmerlöw (2011–2013), innan dess Anders Lundin (2004–2010) och där innan var det Lasse Berghagen som många fortfarande förknippar Allsången med mellan åren 1994–2003.

Idag var det säsongsavslutning av Allsång på Skansen 2021 och Sollidenscenen gästades av Timbaktu, Peter Jöback, Maja Francis och Chris Kläfford. Under Play-sändningen som startade efter SVT1-sädningen dök även Pernilla Wahlgren upp i rutan och uppträdde.

Eftersom Sanna är gravid har det varit många som funderat på hennes framtid i programmet och i slutet av sändningen kunde hon avslöja att hon kommer leda allsången även nästa år.

– Jag kommer gå in i en ny fas nu och det kommer att förändrar på så många plan. I och med detta så känner jag att det är så skönt att någonting kommer att vara som vanligt nästa år. Så om ni vill så ses vi och sjunger tillsammans även nästa sommar.

FOTO: Stina Stjernkvist/TT, TV4

Annons