LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Så mycket tjänar folkkära programledarna – hon drar in minst pengar

22 feb, 2024 
Programledare löner
Malin Stenbäck, Linda Lindorff, Agneta Sjödin, Mark Levengood och Kristin Kaspersen är vi vana vid att se i rutan.
Hur mycket pengar tjänar egentligen dessa programledare – och vem har fetast lön? Det har Hänt tagit reda på!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kristin Kaspersen om Petra Medes hälsa – framtiden i Let's danceBrand logo
Kristin Kaspersen om Petra Medes hälsa – framtiden i Let's dance

Det var varit svajigt i tv-branschen de senaste åren. Först kom pandemin som satte käppar i hjulen för många produktioner och sedan blev inflationen ett faktum, vilket ledde till att kanalerna lade många satsningar på is.

I höstas kom TV4 med beskedet att det inte blir en ny säsong av Let's dance eller Talang och Lotta Engbergs, 60, långkörare Lotta på Liseberg har gått i graven.

Hur ligger det då till med programledarnas löner? Tjänar de bra med pengar, trots en skakig världsekonomi? Hänt har begärt ut några av Sveriges mest folkkära tv-profilers löner och listar dem nedan!

Annons

OBS: Siffrorna här nedanför visar fastställd förvärvsinkomst i Sverige under 2022. Vinster i bolag och inkomster utomlands är ej medräknade.

Agneta Sjödin, 56, programledare för Älskar, älskar inte

Agneta Sjödin
Karin Törnblom/TT

Fastställd förvärvsinkomst: 562 000 kronor.

Annons

Det är främst i Fångarna på fortet som vi har fått se Agneta Sjödin den senaste tiden. Nu är hon också aktuell som ny programledare för Älskar, älskar inte! I programmet får vi följa ett gäng svenskar som har förälskat sig i någon från ett annat land.

– Jag är med på ett hörn där. Det är ju jättemycket fokus på deltagarna, det är ju det som gör programmet, sa Agneta till Expressen inför premiären.

2022 kunde Agneta Sjödin ta ut en månadslön på cirka 47 000 kronor.

Malin Stenbäck, 37, radioprofil och tidigare programledare för Bachelor

Malin Stenbäck
Emil Hammarström/DN/TT

Fastställd förvärvsinkomst: 615 700 kronor.

Annons

Hon blev känd som Praktikant-Malin när hon började jobba med Mix megapol 2004. Idag är Malin Stenbäck en av våra mest älskade programledare och har bland annat synts i Bachelor och Bachelorette.

Förra året kom dock beskedet att Malin ersätts i dejtingprogrammet. Amie Bramme Sey, 36, tar över rollen i Bachelor. För Hänt berättade Malin att anledningen helt enkelt är att hon ska vara mammaledig.

”Självklart har detta varit en dialog mellan mig och TV4 efter att jag fick reda på att jag var gravid och inte skulle kunna resa på inspelning nu under våren”, sa hon då.

Malin Stenbäck kunde ta ut en månadslön på cirka 51 000 kronor 2022.

Kristin Kaspersen, 54, poddare och programledare

Kristin Kaspersen
Jonas Ekströmer/TT

Fastställd förvärvsinkomst: 673 000 kronor.

Annons

Förra våren fick vi se Kristin Kaspersen axla rollen som programledare i Let's dance efter att Petra Mede, 53, tvingats hoppa av uppdraget på grund av hälsoproblem. Kristin briljerade i programmet men nu har det ju tyvärr lagts på is.

Det går dock ingen nöd på Kristin. Hon syns i diverse tv-sammanhang och har även fullt upp med sin podd Nyfiken på. Hon gör även samarbeten i sociala medier då och då.

Vad kunde Kristin ta ut i månaden 2022? Cirka 56 000 kronor!

Mark Levengood, 59, författare och programledare

Christoffer Lomfors

Fastställd förvärvsinkomst: 735 700 kronor.

Annons

Näst högst upp på listan hittar vi Mark Levengood. Med sin härliga finlandssvenska och varma personlighet har han charmat hela svenska folket. Därför är det inte så konstigt att Mark har en riktigt fin lön, han kunde ta ut hela 61 000 kronor i månaden 2022. Inte illa!

Linda Lindorff, 52, programledare för bland annat Bonde söker fru

Magnus Ragnvid/TT

Fastställd förvärvsinkomst: 880 600 kronor.

Vinnaren är Linda Lindorff, som kunde ta ut en månadslön på imponerande 73 000 kronor 2022! Vi får främst se henne styra skutan i Bonde söker fru. 2022 spelade hon in Wildkids, Min mamma din pappa, Bonde söker fru, Jorden runt och Kärlek åt alla.

Linda är nämligen numera bosatt i Spanien med sin familj och där njuter de av värmen när TV4-profilen inte är i Sverige och spelar in dejtingprogrammet.

– Det är fantastiskt! Spanien är en nytändning i livet, jag mår jättebra!, sa hon i en intervju med Hänt nyligen.

FOTO: TT

Annons