talang

TV4 bekräftar: Talang läggs ner – blir ingen ny säsong 2024

Pär Lernström

Nyligen kom TV4 med beskedet att succéprogrammet Let's dance tar en paus, efter 18 säsonger.
Nu bekräftar kanalen till Aftonbladet, att även Talang kommer försvinna från tablån 2024

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Pär Lernström i tårar efter det starka framträdandet
0:45

Efter reklamen: Pär Lernström i tårar efter det starka framträdandet

(0:45)

Slå på ljud

Under onsdagen kom TV4 med det dystra beskedet att det är slutdansat i tv-rutan. Kanalen bekräftar nämligen att succéprogrammet Let's dance tar en paus och att det inte blir någon säsong 2024.

– Let's Dance är ett av TV4:s största och mest populära program genom tiderna. Sedan starten 2006 så har hela 18 säsonger sänts, men 2024 så är det dags för en paus, sa Fredrik Arefalk, kanal- och innehållsdirektör på TV4 då.

Calle Sterners flört till TV4: ”Jag gillar nya utmaningar”
0:35

Efter reklamen: Calle Sterners flört till TV4: ”Jag gillar nya utmaningar”

(0:35)

Slå på ljud

Ytterligare ett program försvinner – ingen ny säsong av Talang 2024

Bara två dagar senare kommer kanalen med ytterligare ett ödesbesked och meddelar att ytterligare ett program läggs ner.

Det är nämligen familjeunderhållningsprogrammet Talang som läggs ner, efter 13 säsonger har TV4 alltså beslutat att det inte blir en 14:onde. Det bekräftar kanalen för Aftonbladet.

”Vi ser alltid över hur vi kan ge tittarna de bästa programmen vid rätt tidpunkt. Det stämmer att Talang inte spelas in i höst, och att programmet inte har samma plats i tablån nästa år. Men det betyder inte att något är beslutat om Talangs framtid”, skriver Fredrik Arefalk, innehålls- och kanaldirektör på TV4 i ett mejl till tidningen.

Många av Sveriges stora stjärnor, som Zara Larsson och Jon Henrik Fjällgren , startade sin karriär i tävlingen och juryn har bestått av en mängd olika kända profiler. Carolina Gynning , Bianca Ingrosso och David Batra har bland annat suttit i juryn genom åren. Talangjuryn 2023 bestod av Helena Bergström, Viktor Norén, Johanna Nordström och David Batra.

Sedan 2017 har vi sett den omåttligt populära programledaren Pär Lernström på scenen och förgyllt svenskarna på fredagskvällarna.

FOTO: Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN