ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Därför tror Tony Irving att Let's dance lägger ner – berättar om beslutet

30 aug, 2023 
Let´s dance
Efter 18 års tid kommer nu TV4 med beskedet att Let's dance sätts på paus. Det blir ingen säsong 2024.
I en intervju med Hänt berättar Tony Irving om sina tankar kring beslutet och varför han tror tittarna slutat kolla.
– Vi fick veta det här imorse, säger han till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Let's Dance juryn berättar om Petra Medes avhopp och ersättaren Kristin KaspersenBrand logo
Let's Dance juryn berättar om Petra Medes avhopp och ersättaren Kristin Kaspersen

Tony Irving, 57, har suttit i Let's dance-juryn i hela 18 års tid. Nu står det klart att det inte blir någon ny säsong av programmet inför 2024. När Hänt når Tony delar han med sig av sina tankar kring beslutet.

– Frihet. Jag har gjort Let's dance i 18 år och jag har varit inne på det i många år, hur länge orkar jag egentligen, säger Tony till Hänt.

Tony Irving om att Let's dance sätts på paus – då fick han veta

Tony känner att han har andra projekt på gång och menar att det inte går någon nöd på honom.

– Jag har precis kommit ut från en dundersuccé med Tareq Taylor. Jag har annat på gång i livet. Mitt liv faller inte med Let's dance. Jag gick in i Let's dance som en totalamatör, en nybörjare i tv-världen. Jag gick in som en person, jag kommer nu ut 18 år senare som en helt annan person. Jag är fantastiskt glad för den resan men nu är det dags för mig att göra något annat, säger han och fortsätter:

Annons

– Däremot skulle TV4 bestämma sig för att ta tillbaka programmet efter pausen och vilja ha mig så är jag den första som kommer stå längst fram i kön och tacka ja.

När fick ni veta om detta?

– Vi fick veta det här imorse. Men jag kände att det var på gång för i vanliga fall har jag fått en bekräftelse under sommaren om att jag ska ha mitt schema öppet inför nästa vår men i år har jag inte fått det. Så jag har haft en känning att något är på gång. Jag tror alla känner likadant, det är vad det är.

Därför tror Tony Irving att Let's dance lägget ner – ärliga orden

Men vad är då anledningen till att TV4 väljer att lägga ner programmet som varit så pass populärt i hela 18 års tid.

– Det är helt andra förutsättningar. Vi sände det vecka 1 i början, då sände vi under en tid där hela svenska folket är inne på grund av vinter. Vi sände på en fredag där alla har tradition att vara tv-tittare, sen flyttade vi till kvartal två när alla börjar vara utomhus mot slutet på säsongen. Så det är färre som tittar naturligt, sen flyttade vi till lördagar då folk kanske inte har samma traditioner. Fredagar är den stora tv-kvällen. Förutsättningarna har förändrats, säger han.

Annons

Ni hade länge David Hellenius, sen blev det en stor ändring där. Tror du att det påverkade mycket?

– Jag tror allting påverkar ett program. Varje förändring påverkar men tittarsiffrorna var ganska stabila när David slutade men däremot tappade vi Petra förra året.

Tony menar att knappt han själv kollar på tv längre utan är ett stort fan av streamingtjänster. Däremot kommer han sakna programmet.

– Let's dance har förändrat mitt liv. Jag kommer att ha mitt liv innan Let's dance, mitt liv under Let's dance och mitt liv efter Let's dance. Jag kommer att sakna det men jag förstår beslutet.

FOTO: TT

Annons