Robin Bengtsson bryter med Universal music – beslutet för karriären

Robin Bentsson och Sigrid

Robin Bengtsson bryter helt med sitt skivbolag Universal music.
I ett inlägg på Instagram meddelar artisten att han går vidare – och blir självständig.

Robin Bengtsson, 30, och Sigrid Bernson, 32, är ett av Sveriges hetaste nöjespar. De träffades när de medverkade tillsammans i tv-programmet Let’s dance 2019. Det dröjde ett bra tag innan turturduvorna valde att bekräfta romansen men sedan julafton 2019 har de valt att flitigt visat upp sitt liv ihop, bland annat på sociala medier för fans och följare.

Robin och Sigrid avslöjade i mars förra året att de köpt ett gemensamt hus tillsammmans i Vallentuna, strax utanför Stockholm. Huset är 140 kvadratmeter stort med sju rum och en tomt på hela 1 151 kvadratmeter. Under fjolåret har följarna även kunnat ta del av parets renovering och husliv.

Robin Bengtssons tuffa år – stöttades av följarna

Läs mer: Första bilderna på doktor Mikael och Lottas nya hus

För många artister, dansare, musikalartister och kulturarbetare har 2020 varit ett enormt tufft år på grund av rådande coronapandemi. Inställda spelningar, uppträda utan publik och hårda restriktioner är bara förnamnet.

För Robin Bengtssons del har det också varit tufft. Som artist och låtskrivare har han gått ut på sociala medier och berättat hur mycket han saknar att få uppträda och stå på scen. Tidigare i år så delade han med sig av sina känslor och tankar kring den svåra tid han befinner sig i.

”Så mycket med live-livet man saknar nu. Vill soundchecka, repa, roadtrippa med bandet, hänget efteråt, skratt och fånigheter som framåt småtimmarna blir deeptalk, alla dåliga musikerskämt...men mest av allt träffa publiken”, skrev artisten då.

Många följare stöttade Robin och skrev bland annat:

”Jag längtar verkligen efter att få höra dig live igen”, skrev en person.

Bryter med Universal Music Sweden – efter Sigrids frånvaro

LÄS MER: Kristin Kaspersens sorg efter beskedet om sonen Filip

Sigrid har inte synts till så mycket på sociala medier de senaste månaderna, vilket hon annars burkar göra. Hon har tidigare varit väldigt aktiv och flitig med att uppdatera sina följare om vad som händer med parets hus och samboliv. Nyligen avslöjades det även att Sigrid Bernson inte kommer att medverka i Let's dance 2021.

Medan Sigrid håller sig i bakgrunden väjer pojkvännen Robin Bengtsson nu att fatta ett stort beslut för sin framtid och karriär. Han har nämligen bestämt sig för att bli en självständig artist och kommer inte att fortsätta med bolaget Universal Music Sweden, som han har arbetat med i hela fem år.

I ett inlägg på Instagram går artisten ut med den stora nyheten.

”Tack Universal Music Sweden för den här vårpresenten. Och tack för fem fina år tillsammans. Nu vidare mot ett år av massa ny musik #independenartist”, skriver Robin Bengtsson på Instagram.

LÄS OCKSÅ: Kristin Kaspersens sorg inför Filip Lamprechts medverkan i Let's dance

LÄS OCKSÅ: Ciara Zelmerlöws chock efter bilderna på 2-årige sonen Albert

FOTO: Jonas Ekströmer/TT, Karin Törnblom/TT