Idol 2023 marknadsföring banner

Kristin Kaspersens sorg inför Filip Lamprechts medverkan i Let's dance

02 mar, 2021 
Kristin Kaspersen och Filip
Kristin Kaspersen vann Let's dance för två år sedan med sin danspartner Calle Sterner.
Nu är det dags för hennes son Filip Lamprecht att tävla i den 16:e säsongen av programmet.
”Som vi ska rösta på er”, skriver Kristin på Instagram.
Annons
Kristin Kaspersens hyllar sonen Filip Lamprecht
Kristin Kaspersens hyllar sonen Filip Lamprecht

Snart drar den 16:e säsongen av dansprogrammet Let's dance igång. Genom åren har tittarna fått följa kändisar som dansat olika stilar sedan första säsongen år 2006.

Och många vinnare har korats. Förra året kammade artisten John Lundvik hem vinsten och året innan dess Kristin Kaspersen själv. Men nu är det dags för hennes son Filip Lamprecht, 23, att tävla om den beundransvärda glasskon. Nåväl kommer han att få möta ett tufft motstånd. Andra deltagare som står klara för årets Let's dance är bland andra artisten och Youtube-profilen Anis don Demina, 27, kändispolisen Martin Melin, 53, och skådespelerskan och sångerskan Hanna Hedlund, 46.

TV4:s historiska förändring – ny sändningstid och programledare

Vanligtvis är tittarna vana att se Tilde de Paula Eby, 48, och David Hellenius, 47, leda Sveriges mest omtyckta dansprogram. Men under förra årets final avslöjade duon att de inte kommer att fortsätta som programledare efter fyra respektive 15 år.

Annons

Förutom att Let's dance kommer att sändas på lördagar istället för på fredagar får programmet även en helt ny programledarduo. I år kommer nämligen programmet ledas av Petra Mede, 50, och David Lindgren, 38.

Nyheten avslöjades i Nyhetsmorgon, där de båda var på plats för att berätta om sina nya uppdrag.

– Det känns som ett drömjobb, verkligen, sa David Lindgren då i sändningen.

– Det här är det ultimata underhållningsprogrammet, jag älskar Let's dance, berättade Petra Mede.

Kristin Kaspersens sorg efter beskedet om sonen Filip Lamprecht

Kristin gjorde en stor succé i programmet och dansade sig hela vägen fram till förstaplatsen. Och det är ingen snack om saken att hon nu är stolt som en tupp över sin sons deltagande. Let's dance är inget nytt för Filip, för två år sedan sågs han nämligen flitigt i publiken när mamma Kristin dansade vecka för vecka. Trots det blev sonen Filip förvånad när han fick frågan av kanalen att delta i årets Let's dance.

Annons

– Jag hade inte riktigt förväntat mig att jag skulle få frågan, säger han i en intervju med Expressen som var först med att avslöja deltagaren.

Nu har Kristin Kaspersen lagt ut en bild på Filip tillsammans med sin mormor Barbro "Lill-Babs" Svensson på Instagram. Där skriver Kristin om sorgen över att hennes mamma inte kommer få se sitt barnbarn Filip Lamprecht tävla i programmet.

”Liten har blivit stor! Som jag önskar att mormor kunde följa dig i TV4 Let's dance. Men ändå övertygad hon stolt gör det på sitt sätt”, skriver Kristin Kaspersen på Instagram.p

Let's dance har premiär den 20:e mars på TV4.

FOTO: ORRE PONTUS/Aftonbladet/TT, FERNVALL LOTTE/Aftonbladet

Annons