Carina Berg i tårar efter 1-årige sonen Ottos insjuknande

Carina Berg och Otto

Foto: TT/Instagram

Carina Berg har genomgått en tuff tid med sonen Otto.
Nu berättar tv-profilen om tårarna efter att ettåringen blivit sjuk.
– Jag har grinat hela morgonen, säger hon i Berg & Gynning – Hittar sig själva.

Det var i slutet av oktober som Carina Berg, 43, och maken Erik Berg, 32, avslöjade att de väntar sitt andra gemensamma barn. Carina har även sonen Holger, 11, från en tidigare relation så bebisen i hennes mage blir nu hennes tredje barn.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Nu är det bara några ynka veckor kvar tills familjen väntas växa men småbarnslivet är inget som blir nytt för paret. Carina och Eriks son Otto är nämligen bara strax över ett år. Det var i december 2019 som han föddes. I början på detta år började Otto på förskolan, ett beslut som Carina hade blandade känslor inför.

När hon delade med sig av en bild på Otto som var på väg mot sin första förskoledag i slutet på januari, avslöjade hon att tårarna hade kommit. Det visade sig att både hon och Erik hade varit känsliga inför den stora dagen.

Ett-åriga Otto sjuk – Carina Berg i tårar

I podcasten Berg & Gynning – Hittar sig själva uppdaterar Carina vecka för vecka om vad som sker i livet. Den senaste tiden visar sig ha präglats av feber och förkylning, Otto har nämligen legat sjuk.

– Vet du varför jag har klätt mig lite som någon med makt och rustning? För jag har grinat hela morgonen. Otto har varit sjuk. Först skolades han in i en vecka, säger Carina som snabbt avbryts av podcast-kollegan Carolina Gynning.

– Då kommer alla bakterierna, klassiskt, säger Carolina.

LÄS MER: Var fan är storken? Carina Bergs nya serie om ofrivillig barnlöshet

Carina Berg berättar vidare om ettåringens kamp mot förskolebakterierna.

– Så sen har han varit jättesjuk. Han har varit som ett litet varmt plåster på mig och Erik i en vecka. Vi har bara gosat, säger Carina.

Även om hon menar att det finns fördelar med att sonen ville mysa så berättar hon även att febern tickade på ordentligt.

– Tyvärr stannade det inte på 38,9 utan han var uppe på 40,4 med alvedon. Det har varit lite en sådan vecka.

Starka känslorna efter händelsen på förskolan

När Otto sedan skulle tillbaka till förskolan fortsatte kampen. Efter att tillbringat en längre tid hemma med föräldrarna blev det nämligen inte allt för lätt återgå till vardagslivet.

– Hans bästa fröken, den enda han egentligen hunnit lära känna på den korta tiden han varit där, hon var sjuk. Så jag sträcker över honom till visserligen två fantastiskt snälla personer men varken jag eller Otto känner ju dem riktigt. Så han håller fast min jacka med sina små händer, allt vad han kan. Alltså jag grinade så mycket.

Efter att Carina gått från förskolan fick hon däremot snabbt ett meddelande om att sonen inte längre var ledsen utan var i full gång med att leka med de andra barnen. Något som dock resulterade i ännu mer tårar.

– Men då när jag hörde att han dansade med i musiken började jag gråta ännu mer. Så jag stod med luvan på mig, ungefär 50 meter ifrån där jag hade lämnat. Jag hulkgrät och ringde till Erik.

LÄS OCKSÅ: Simon Skölds första ord om relationen till bonusdottern Meja Eriksson

LÄS OCKSÅ: Nyhetsmorgons programledare då och nu – se förändringen

Senaste nytt