Mirka Norrströms svar efter kritiken mot pengarna från följarna

Mirka Norrström, känd från Familjen annorlunda

13-barnsmamman Mirka Norrström inleder det nya året med ett nytt boende. Men allt har inte varit lätt innan dess.
Nu berättar hon om den tuffa ekonomiska situationen, elaka kommentarerna och de stöttande följarna.
– Jag har jättesvårt att be om hjälp, säger Mirka till Hänt.
Mirka Norrström om att leva singellivet som 13-barnsmamma
Slå på ljud

Mirka Norrström gjorde sig känd för svenska folket efter sin medverkan i TV4:s familjeprogram Familjen annorlunda. Hon har idag 13 barn och är ensamstående.

Det har även hänt en hel del den senaste tiden för 13-barnsmamman. I en intervju med Hänt berättar hon nu om ekonomin som är kämpig, barnen och de elaka kommentarerna hon fått utstå.

Mirka om elaka kommentarerna – vågar inte be om hjälp

Genom åren har Mirka fått en stor följarskara på Instagram. Hon är folkkär och har varit det sedan Familjen annorlunda. Men trots sina trogna följare får hon utstå en del elaka kommentarer och dömande personer som tycker till om att hon har många barn.

Hon förklarar att hon inte vill lägga för mycket ansvar på barnen när hon är ensamstående.

– Jag försöker inte göra det, jag vill inte göra det heller. Jag vill inte att de ska ta massa ansvar. De är väldigt duktiga och ansvarsfulla redan. Det är min nackdel att jag ändå väljer att vara envis, säger Mirka.

Efter sin tv-medverkan har hon svårt att be om hjälp.

– Jag har jättesvårt att be om hjälp, genom åren när vi var med i Familjen annorlunda så har man fått så många kommentarer, likt att man får skylla sig själv för att man skaffar så många barn, det är på något sätt det som påverkat mig till att jag inte vågar be om hjälp.

Ett par veckor innan jul drabbades familjen av covid-19. Lyckligtvis gick allting bra.

Mirkas ekonomiska svårigheter: ”Kämpigt i lite över ett år”

Mirka som ofta har Instagram-lives berättar om livets upp och nedgångar. Det tog lång tid för henne att hitta ett nytt boende, något hon var ärlig med från början.

Hon är även öppen med att hon har det tufft med ekonomin, dels på grund av att hon tampas med utmattning och depression.

– Det har varit kämpigt i lite över ett år. Framförallt då när min depression kom, jag har inte kunnat lägga ner tiden. Jag lever på mina sociala medier men jag har inte haft kraft att jobba med det, just när det kommer till den ekonomiska biten med samarbeten, säger hon till Hänt och tillägger:

– Och att skaffa ett vanligt jobb? Det går inte. Min läkare tjatar om att jag ska sjukskriva mig, men det går inte, det har varit kämpigt, framförallt nu med flytten.

Mirka firade en mysig jul i nya lägenheten med barnen.

Mirkas följare bidrog med pengar – slår tillbaka mot kritiken

Inför flytten bidrog Mirkas följare med pengar till flyttstäd, något som gjorde henne rörd och tacksam.

– Där kom mina följare in och stöttade och hjälpte. De ville swisha en slant för att jag skulle kunna ta in flyttstäd, tänk att jag slapp tänka på det. Jag hade aldrig haft råd att ta in något om det heller, säger hon.

Med det ekonomiska bidraget kom också hat, flera påpekade att Mirka borde skämmas.

– Vissa tycker att jag ska skämmas för att jag tigger pengar, vilket jag absolut inte gjort. De har tjatat och tjatat om de tidigare och nu gick jag tillslut med på att lämna ut mitt nummer.

Hur ser du på hatet om det?

– Jag orkar inte ens bry mig, vissa människor alltså. Det spelar ingen roll vad man säger, de väljer att se från en sida. Jag har inte ork eller tid med det.

Mirka Norrström kliver nu in i 2022 med en ny start och lämnar ett jobbigt 2021 bakom sig, förklarar hon på Instagram.

LÄS OCKSÅ: Mirka Norrström singel igen – första orden om avslutade relationen

LÄS OCKSÅ: 13-barnsmamman Mirka Norrströms avslöjande om skilsmässan från Peter

FOTO: Instagram / Mirka Norrström

FRÅN FÖRSTASIDAN