Mirka Norrströms hälsokamp – berättar om ångesten

Mirka Norrström berättar nu om sin kamp.
Hon mår inte så bra, vilket hon tycker är jobbigt att visa framför sina barn.
”Ångesten kryper på ändå när jag inte har orken att hålla ihop mig själv.”

SMirka Norrström blev känd med sin stora familj när de medverkade i tv-programmet Familjen Annorlunda.

Hon har tretton barn och direkt hör man ju hur mycket Mirka som mamma måste ha att göra. Nu berättar hon på sin blogg om hur hon egentligen mår och hur orken häromdagen inte räckte till.

”Det är 2 veckor sedan jag började med mediciner och det har gått lite upp och ner men ändå varit ganska stabilt. Sömnen börjar sakta bli bättre eller det har börjat bli flera bra nätter och mindre av de dåliga.

LÄS MER: Loa Falkmans ord om bråket med Björn Skifs – så ser han på det idag

Jag har haft svårt att bromsa mig själv vilket jag har insett i veckan. Jag fick en liten ögonöppnare här om dagen som tydligt visade att jag pallar inte alls att hålla den takten jag är så van vid.”

Blev för mycket

Mirka förklarar hur två av barnen hade en tandläkartid och att de blev lite för mycket helt enkelt med skjuts dit och hem för att sedan köra det andra barnet. Som grädde på moset hade hon ävet ett möte däremellan.

”Så vi åkte till första besöket och därefter lämnade jag det barnet till skolan som är inne i Uppsala. Vidare till mötet på andra sidan av stan. Efter det till tandläkaren igen, sedan plocka upp Jennifer, hämta David, handla och till sist äntligen hem.”

Hon skriver att det egentligen är en vanlig dag, men att hon var helt slut efter detta.

”Inga konstigheter egentligen men jag var helt dränerad på krafter när vi väl kom hem. Helt slut. De andra barnen kom hem och ljudnivån höjdes. Tjat från de mindre och småbråk som avlöste sig. Slutade med att jag bara sjönk ihop som en blöt trasa på golvet i tvättstugan och grät. Där insåg jag att jag måste bromsa mig om jag ska kunna bli frisk”.

Vill visa sig stark för sina barn

Mirka mår även dåligt när hon visar sig ”svag” inför sina barn.

”Dessutom så får jag sån ångest av att barnen ser hur skör jag är. Vi pratar öppet om detta och de förstår (de äldre i alla fall). Jag är noga med att förklara för de yngre att de inte gör någonting fel osv men ångesten kryper på ändå när jag inte har orken att hålla ihop mig själv.”

LÄS OCKSÅ: Peter Forsberg om svåra kampen med Nicole: ”Det känns bara fel”

LÄS OCKSÅ: Gunilla Persson visar upp pappan – efter alla år

Senaste nytt