Peter Forsberg om nya livet med Nicole Nordin

Peter Forsberg och Nicole Nordin

Peter Forsberg och Nicole Nordin kan se tillbaka på ett tufft år.
Nu berättar de öppenhjärtigt om kampen.
Men en fråga vill Foppa inte svara på.
Peter Forsberg om sorgen efter karriären
Slå på ljud

Powerparet är vana vid en hektisk vardag på språng. I en intervju med Expressen berättar Peter Forsberg, 47, att livet numera är betydligt lugnare.

Hockeylegendaren syftar såklart på det tuffa året som som gått. Som många andra har han, sambon Nicole Nordin, 33, och deras tre barn Lennox, 8, Lily, 6 och Diego, 4, fått ställa om sina liv totalt på grund av den pågående coronapandemin.

Det har nu gått två och ett halvt år sedan familjen tog sitt pick och pack och flyttade till Zug utanför Zürich. Där bestod livet tidigare av ständiga affärsresor runt om i hela världen.

Något som corona såklart satte stopp för.

– Det var lockdown här i två och en halv månad från mitten av mars till slutet av maj. Vi var båda ute och reste rätt mycket tidigare, men nu har vi varit mycket hemma. Vi bara städar, säger Foppa skämtsamt till Expressen.

Peter Forsberg tillsammans med Nicole och sonen Lennox.

Nicole Nordin bossar över skoföretaget Inuikii och berättar att våren 2020 var chockartad, men att de ändå lyckats hålla sig flytande.

Maken är hennes bästa bollplank och hon beskriver dem som en dynamisk duo som får saker att hända.

Frågan Peter Forsberg inte vill svara på

Foppa å sin sida har ingen lust att prata affärer:

– Det känns bara fel att säga något om det när så många kämpar för att kunna förhindra sina bolag att gå i konkurs eller folk kämpar för sina jobb. Någon annan dröm än att våra anställda ska kunna få behålla sina jobb har jag inte för dagen.

Paret har flera nära vänner som gått bort i covid och känner en stor tacksamhet över sin egen situation. Isoleringen har faktiskt varit positiv. De känner sig till exempel mer hemma i Schweiz nu och barnen har rotat sig och hittat kompisar.

– Barnen förstår det allvarliga läget och har fått göra avkall på mycket i sin vardag. Det är en helt ny verklighet för dem, det är de medvetna om i allra högsta grad. Vi föräldrar får inte komma in på baletten som Lily har eller pojkarnas hockey- träning utan det blir att lämna dem i dörren. Men vi bor bra och kan vistas mycket ute i naturen och gå på hajk i bergen, berättar Nicole.

Kikar man in på hennes Instagram ser man dessutom att de varit iväg på flera mysiga familje- resor. Bland annat skidsemestrar i Andermatt och nyårsafton firades i Davos.

LÄS OCKSÅ: Charlotte Perrellis egna ord om flytten – efter nya husköpet

LÄS OCKSÅ: Gunilla Persson visar upp pappan – efter alla år

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN