Peter Forsbergs stora sorg efter dödsfallet – egna orden

Peter Forsberg.

Peter Forsberg må ha lagt hockeyn på hyllan – men kärleken för sitt forna lag och alla människor verkar finnas kvar.
Nu berättar han om sorgen efter vännens bortgång.
– Så otroligt snäll och varm som person, säger han till Aftonbladet.
Peter Forsberg om sorgen efter karriären
Slå på ljud

Hockeylegendaren Peter ”Foppa” Forsberg, 47, har idag lagt hockeyn på hyllan och lever sedan ett år tillbaka med kärleken Nicole Nordin, 33, och parets tre barn i Schweiz. Peters liv är helt annorlunda sedan han lade sportkarriären åt sidan och skaffade familj, vilket var något han pratade om i Renées brygga i fjol.

– Du har sagt att livet har förändrats efter barnen, sa Renée Nyberg i programmet varpå Forsberg svarar:

– Man får ett helt annat tänk. Man ser inte till sig själv först. Det är inte så att barnen får sätta sig i soffan för att jag ska sova mellan 13 till 16. Man hamnar längre bak i prioriteringslistan hemma, kidsen har fullt ös. Jag skulle vilja säga åt dem att lugna ner sig lite, men det är lite svårt, sa han då i Renées brygga.

Peter Forsbergs egna ord om sorgen

Familjen lever ett lyxigt liv i Schweiz, efter Peters framgångsrika karriär som hockeyspelare. Men trots pengarna på kontot så fortsätter hockeylegendaren att ha nya mål att sikta emot.

– Det är oändligt med saker som man kan drömma om. Bara för att man har pengar så är man inte alltid lycklig. Jag vill alltid ha ett mål i alla fall. Jag har ganska många drömmar, alldeles för många. Olika projekt, sa han i programmet.

Trots att Peter lagt sin hockeykarriär på hyllan så känner han fortfarande en kärlek och samhörighet med sina tidigare klubbar. Nu har han mötts av ett ledsamt besked, då Modos matchläkare Göran Thorén har gått bort. Peter är uppvuxen med Göran Thorén som ständigt funnits där.

– Det är ett ledsamt besked att Göran Thorén har lämnat oss. Med min skadehistorik så har vi setts en del under våra år tillsammans i Modo, säger han till Aftonbladet.

Göran Thorén har varit klubbens matchläkare och på så sätt varit närvarande vid matcherna i flera år.

– Han var inte bara väldigt kunnig, utan också så otroligt snäll och varm som person. Mina varmaste tankar går naturligtvis till hans familj och nära anhöriga, säger Peter.

Klubbens hyllning till Göran Thorén

Även Modo har skrivit på sin hemsida om matchläkarens bortgång. På hemsidan meddelar de att de kommer att hedra minnet av Göran Thorén vid en kommande hemmamatch.

”MODO Hockey tog med stor sorg i hjärtat emot beskedet att lagläkare Göran Thorén har lämnat oss i helgen. Thorén har sedan tidigt 70-tal varit ständigt närvarande som matchläkare under MODO:s matcher och idag riktar vi våra varmaste tankar till hans familj”, skriver de och fortsätter:

”I samband med kommande hemmamatch i Fjällräven Center kommer MODO Hockey att hedra minnet av Göran Thorén.”

FOTO: TT/Karin Törnblom

LÄS OCKSÅ: Följarna häpnar över Nicole Nordins bild med sonen: ”Lill-Foppa”

LÄS OCKSÅ: Allt du vill veta om Peter Foppa Forsberg och Nicole Nordin

FRÅN FÖRSTASIDAN