Mirka Norrström om barnens oro inför familjens flytt till nya huset

Mirka Norrström

Familjen annorlunda-profilen Mirka Norrström har hittat ett nytt boende och nu går flyttlasset.
Men det har längs vägen inte varit helt lätt, nu berättar hon om sin oro för barnen.
– Det har varit jättesvårt, säger Mirka till Hänt.
Mirka Norrström om att leva singellivet som 13-barnsmamma
Slå på ljud

Mirka Norrström medverkade i det familjära TV4-programmet Familjen annorlunda i flera säsonger tillsammans med sin stora familj och ex-maken Peter Norrström. Hon har tretton barn och familjen blev mycket omtyckt och gjorde stort intryck hos tittarna.

För ett par år sedan skilde sig makarna och Mirka flyttade då till ett hus strax utanför Uppsala. Hon som ensamstående till alla barnen har trivts i huset och därför blev det extra tungt när beskedet kom att de måste flytta från drömvillan. Att hitta boende var nämligen inte helt enkelt för Mirka som varit mycket orolig för barnen, något hon berättar om för Hänt.

Mirka om känslokollapsen innan flytten: ”Påfrestande”

Mirka har nu fått tag i en lägenhet och flyttlasset har nu gått, men det var inte en enkel resa dit. I flera månader letade hon efter ett boende och tampades samtidigt med utmattning.

– Det är lite bättre nu iallafall. Att boendesituationen är löst. Det går nog inte att beskriva. Jag har letat överallt, jag har fått något som är nära nu så barnen inte behöver byta skola, det är bara fyra kilometer från där vi bott.

Mikra har letat boende sedan början av juli och förklarar att det varit påfrestande.

– Sedan i början av juli har jag letat. Det har varit otroligt påfrestande med tanke på min utmattningssyndrom och depression. Det är ett förstahandskontrakt, jag har haft vänner och bekanta som haft koll. Jag har fått hjälp, säger hon och tillägger:

– Men det känns bra, det är lite mindre men med lika många rum. Det blir en lägenhet istället och ligger i ett församlingshus, så det är bara vi som bor där.

Mirka Norrström om oron för alla barnen: ”Jättesvårt”

Mirka förklarar att hon känt en oro för barnen, det jobbigaste har varit när de frågat var de ska bo och om de kommer behöva byta skola, något de nu inte behöver.

– Orolig ja. Alltså det har varit jättesvårt att svara barnen när de frågat om var vi ska flytta eller om de kommer behöva byta skola. För jag har verkligen letat i hela Sverige.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Mirka Norrström är lättad över att samtliga barn nu kan gå kvar i skolan.

– De tycker det är jätteskönt, de ville verkligen kunna gå kvar i samma skola. Men de mindre brydde sig inte om vi skulle bo längre bort. Tvillingarna går i nian nu och de ville verkligen inte byta skola sista terminen.

Nu har Mirka äntligen fått nycklarna till sitt nya boende, vi säger grattis till hela familjen Norrström!

LÄS OCKSÅ: Mirka Norrström om relationen till ex-maken Peters nya flickvän

LÄS OCKSÅ: Mirka Norrströms äldsta dotter har vuxit upp – så ser hon ut idag

FOTO: INSTAGRAM

FRÅN FÖRSTASIDAN