Därför måste Mirka Norrström flytta ifrån sitt nuvarande boende inom två månader

Mirka Norrström

Mirka Norrström är superstressad över att hitta ett nytt boende stort nog att alla hennes barn kan bo där – innan december.
Nu förklarar hon varför de måste lämna huset de bor i nu samt vart i Sverige de letar efter ett nytt hem.
Tareq Taylors okända namnbyte
Slå på ljud

Trettonbarnsmamman Mirka Norrström blev känd för svenska folket efter sin medverkan i realityprogrammet Familjen annorlunda. Sedan dess har man kunnat följa hennes liv med den stora familjen på hennes sociala medier.

Mirka bloggar även en del och där har hon berättat att hon och alla barn måste hitta ett nytt boende inom en snar framtid.

”Dagen innan min födelsedag fick vi veta att vi måste hitta ett nytt boende till vintern vilket verkligen slog undan benen på mig. Från det har jag kämpat mitt hårdaste att hålla ihop mig själv och ångesten”, skriver hon innan hon fortsätter:

”Barnen vill ju helst stanna kvar i Uppsala län vilket jag verkligen förstår. Men det kommer nog bli svårt att hitta nåt passande hus med en rimlig hyra här. Jag ger inte upp hoppet men är ganska säker på att vi kommer att behöva flytta längre bort. Jag orkar knappt ens tänka på en flytt med allt det innebär just nu men jag måste…på något vis måste jag ju orka med det också. En dag i taget.”

Mirkas ord om bostadsletandet

Efter det inlägget var det tyst från Mirkas håll på ett bra tag – men sedan postade hon ett inlägg där hon skrev att allt kändes helt hopplöst då de inte hittade något passande boende.

”Som ni vet så letar jag efter nytt boende vilket är ett helvete rent ut sagt. Ångesten som växer för att dagarna går utan att få napp är inget jag önskar någon. Jag är otroligt tacksam över mina vänner och följare som gör allt för att försöka hjälpa mig att hitta något. Det finns dagar då jag bara inte orkar ens tänka på problemet och då har jag några fantastiska vänner som gör det åt mig och utan de hade jag nog inte orkat lika mycket”, skriver hon innan hon fortsätter:

”Jag fick tips om ett hus i Norrland och spontant valde jag och mitt stora stöd Helena att åka upp och titta på det huset. Det blev över 10 timmar i bilen men med bra sällskap så gick resan smidigt och bra. Tyvärr så kändes inte det huset bra så letandet fortsätter.”

Därför måste Mirka och familjen flytta

Men vad är det som gör att Mirka och familjen är så stressade över att flytta? Jo, det svarar Mirka på i en frågestund på Instagram.

”Ägarens dotter ska bo i huset då hon ska börja jobba med deras lantbruk”.

Hon svarar även att de har till december på sig att lösa ett nytt boende. På frågan vart i Sverige de letar boende svarar hon:

”Jag kollar boende i stort sett överallt i Sverige”.

FRÅN FÖRSTASIDAN