Tareq Taylor om föräldrarnas skilsmässa – så är relationen idag

TAREQ TAYLOR

Tareq Taylor är en folkkär tv-kock som just nu är aktuell i SVT-programmet Bäst i köket.
Nyligen kom även nyheten att han skiljer sig, något hans föräldrar dessutom har gjort.
I en ny intervju berättar Tareq om föräldrarnas skilsmässa – som han beskriver som dålig.
Tareq Taylors okända namnbyte
Slå på ljud

Tareq Taylor, 52, är en mycket uppskattad tv-personlighet som bland annat medverkat i flera program på SVT såsom Trädgårdstider, Go'kväll, Tusen år till julafton och tidigare i år vann han dessutom Kristallen i kategorin årets tv-personlighet för sitt program Tareq Taylors matresa.

Nu är tv-kocken aktuell i SVT-programmet Bäst i köket. Programmet går ut på att olika familjer tävlar i att laga mat. I en intervju med P4 Extra berättar Tareq om programmet men även om uppväxten, som var svår i och med föräldrarnas komplicerade skilsmässa. Just nu genomgår även Tareq en skilsmässan från sin tidigare hustru Kristina Taylor.

Tareq Taylor om Bäst i köket: ”Varenda människa är kock”

I intervjun berättar Tareq Taylor om inspelningen av Bäst i köket.

– Matintresset har vuxit jättemycket, säkert genom böcker och tv. Finns även så mycket information tillgängligt på nätet. Många är superduktiga på väldigt avancerade saker också. Vi blir bjudna på saker som slår många restaurangbesök kan jag säga, berättar Tareq i P4.

Tv-profilen berättar vidare att inspelningarna blev en väldigt intensiv period och att tävlingarna var utmanande för familjerna.

– Det är den här tidspressen, den blir så otroligt påtaglig i vissa kök och familjer, säger Tareq Taylor och fortsätter:

– Hur många gånger som helst vill man gå in och säga kom vi sätter oss ner i 30 sekunder, blir ju så många gånger man märker hur stressen gör att sinnet bara stänger sig.

Tareq Taylor om sina föräldrars separation: ”Ingen bra skilsmässa”

När Tareq Taylor växte upp trivdes han inte i skolan. Han blev utstött och tyckte inte alls om att studera. Bakning och matlagningen blev som en terapi och efter nionde klass kom han in på en reservplats på restaurangskolan.

Under uppväxten skildes även Tareqs föräldrar. Under tonåren gled han isär från sin pappa och beskriver det som ”bökigt”.

– Både mamma och pappa har alltid slitit, deras skilsmässa var ingen bra skilsmässa. Det var alltid bökigt när man skulle till pappa, och vi kom ifrån varandra under tonåren tyvärr.

Idag har Tareq en mycket bättre relation till sin pappa – något man även fick följa i Tareq Taylors matresa på SVT.

– Idag är det en helt annan femma, idag har vi en fanatiskt relation. Vi kan prata med varandra på ett helt annat sätt än vad som var där och då, säger Tareq Taylor och fortsätter:

– Distans kan hjälpa, att få distans till händelser, att kunna mötas på ett plan där man står jordad. Möjligheten att öppna upp ögonen, att inte bara komma med sin historia. Att det finns mer än en sida av ett mynt.

LÄS OCSKÅ: TV-kocken Tareq Taylor om relationen till brorsdottern Sunny Taylor

LÄS OCKSÅ: Pernilla Wahlgren chockar följarna med nakenbild: ”Osmakligt”

FOTO: LINDAHL BJÖRN/Aftonbladet / Pernilla Thelaus PETH

FRÅN FÖRSTASIDAN