ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Tareq Taylor om det framgångsrika året och framtiden för Tareqs matresa

10 sep, 2021 
Mimmi Fouchenette
Tareq Taylor
Tareq Taylor har haft ett minst sagt framgångsrikt år.
Han har vunnit Kristallen, haft ett sommarpratat och lett succéprogrammet Tareq Taylors matresa.
I en intervju med Hänt berättar tv-kocken nu om tiden som varit och hur det ser ut framöver.
Annons
Tareq Taylors okända namnbyteBrand logo
Tareq Taylors okända namnbyte

Tareq Taylor, 52, är tv-kocken som har varit med i en hel del program. Du känner säkert igen honom från program som Trädgårdstider, Go'kväll, Tusen år till julafton, Historieätarna och hans egna succé Tareq Taylors matresa.

2013 sommarpratade han för första gången i Sommar i P1 och samma år prisades han för Journalisternas kock. 2017 kammade han även hem TV4:s succéprogram Kockarnas kamp och håller än idag rekordet för flest medaljer i programmets historia.

Ja, det går minst sagt bra för Tareq. Nu berättar han om året som varit och vad har han för planer framöver.

Tareq Taylor om att vinna Årets tv-personlighet i Kristallen 2021

Häromveckan kammade tv-kocken hem en Kristall för Årets tv-personlighet. Svenska folket röstade fram honom som vinnare över giganter som Bianca Ingrosso och Pernilla Wahlgren. I en intervju med Hänt berättar Tareq om vinsten och avslöjar att han verkligen inte hade förväntat sig att han skulle vinna.

Annons

– Nej, det kan man nog inte göra. Jag tror inte man kan förvänta sig att vinna. Att bli nominerad är ju en fantastisk sak bara det, säger han ödmjukt.

Han säger däremot att galan inte var särskilt rolig då han inte fick fira vinsten med sin familj, då de helt enkelt inte fick vara på plats.

– Jo, men det är fantastiskt. Men det som var lite tråkigt var att corona satte stopp från att hela familjen kunde komma. Så Zafer (bror) och pappa fick inga biljetter till Kristallen då man bara fick en per produktion, så det var tråkigt. Men övrigt är vi ju jätteglada.

Han berättar att han gick på galan med producenten för Tareq Taylors Matresa.

– Jag var där med producenten eftersom jag var nominerad i en annan kategori också. Det var tusen man mindre än vad det normalt brukar vara.

Tareq Taylors framgångsår efter sommarpratet

Men förutom att Tareq har prisats för sin tv-insats har han även haft ett av sommarens mest hyllade sommarprat. För Hänt förklarar en överväldigad Tareq om responsen han har fått efter sommarpratet.

Annons

– Responsen har varit lite överväldigande där. Jag tänkte nog inte att det var så många som skulle lyssna på det. Det är sommarns tredje mest lyssnade program och jag har fått jättemycket positiv respons. Det är jätteroligt, säger han.

Men inför sommarpratet drabbades tv-kocken av panik då han inte riktigt visste vad han ville prata om.

– Det är svårt med sommarprat tycker jag. Jag tror alla som får frågan drabbas av initial känsla av panik “Vad ska jag prata om?”. Man vill ju gärna prata om något som står en nära så det blir personligt, och när man gör det öppnar man ju upp sitt hjärta och då önskar man ju att det ska tas emot väl.

Framtiden för Tareq Taylors Matresa

Tareq Taylors matresa är programmet där Tareq tar med sin pappa Seif och sin bror Zafer till faderns hemland för att besöka platser från barndomen samt uppleva landets matkultur. Och programmet har blivit såpass hyllat att det kommer att komma en säsong två, något Tareq avslöjar för Hänt.

– Tanken är att vi ska kunna åka iväg i början av januari där någon gång. Vi får se om världen öppnar upp sig tillräckligt mycket. Allt jag kan säga är att det kommer bli en fortsättning, säger han.

FOTO: Youtube, Trädgårdstider/SVT

Annons