LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Lotta Engbergs första ord om flytten med doktor Mikael Sandström

09 mar, 2021 
AvJonna Wennerberg
Det är ingen hemlighet att Lotta Engberg och doktor Mikael Sandström köpt ett gemensamt boende. Men nu uttalar sig Lotta för första gången om flytten.
Annons
Lotta Engberg och Mikael Sandström kärlekssagaBrand logo
Lotta Engberg och Mikael Sandström kärlekssaga

Det är inte alla som får falla handlöst för varandra infrö hela svenska folket. Hela landet har fått följa med på Lotta Engbergs, 58, och doktor Mikael Sandströms, 62, kärleksresa från allra första början. Allt inleddes med en offentlig flirt från Lotta som sa att hon gärna skulle äta middag med Mikael och resten är historia.

Paret har sedan de träffades haft bott på varsin ort och haft ett distansförhållande. Mikael som bodde i Hallstahammar och dit flyttade han efter sin frus självmord. Därför var det mycket känslor i och med försäljningen av huset.

Första bilderna på nya huset

Det var ett tag sedan paret la ut sina hem till försäljning och avslöjade att de köpt ett gemensamt boende för att äntligen bli sambos. Efter en tids letande fann Lotta och Mikael till slut sitt drömhem i Göteborg som är Lottas hemort. Och det var bara några veckor sedan som Mikael berättade för Hänt att förberedelserna inför flytten var i full gång. Då flyttlasset var planerat att ske i början av mars. Och nu har de äntligen flyttat.

Annons

Under en sändning av Nyhetsmorgon i förra veckan var Mikael med via länk när han befann sig i det nya huset. Tittarna fick då en uppdatering från honom om hur flytten gick, men de fick också en första titt på huset.

– Här har vi en öppen spis och här ska den beryktade Engbergska flygeln stå. Där ska hon sitta och sjunga, berättade Mikael i morgonprogrammet.

Glatt vandrade han runt i huset och visade tittarna sitt framtida hem. Han avslöjade även hur han och Lotta skulle tillbringa första kvällen i huset tillsammans.

– Det blir massa lustifikationer höll jag på att säga. Men det blir middag, kanske blir det helt enkelt en matt-picknick idag. Man bara slår sig ned och är. Grejen är att komma in och få stänga dörren på något sätt, bara starta det nya livet känns det som, säger Mikael Sandström innan han återgår till flytten, berättade han.

Lotta bryter tystnaden om flytten

Hittills har det bara varit Mikael som uttalat sig om parets gemensamma flytt och Lotta har inte sagt ett ord – för än nu. Inför söndagens sändning av Bingolotto sände produktionen live på sin Facebook-sida och ställde några frågor till henne. Då berättade hon dels om sin födelsedag som vat den 5 mars, men hon bröt också tystnaden om flytten som skedde i förra veckan.

Annons

– Sen kan jag säga såhär om jag ska vara riktigt ärlig, att den här veckan har jag fyllt år. 58 år fyllde jag i fredags, två dagar innan så gick flyttlasset. Så att snart vet jag vart min brevlåda bor, säger hon i sändningen.

Personen bakom kameran passar på att gratta programledaren i efterskott och frågar om hon hade en bra födelsedag.

– Alltså den såg ut som dagen innan och dagen efteråt, det var packlådor och bingomanus, säger hon.

Annons