Idol 2023 marknadsföring banner

Då flyttar Lotta Engberg och doktor Mikael Sandström in i nya huset

18 feb, 2021 
Mikael Sandström, Lotta Engberg
Lotta Engberg och doktor Mikael Sandström har varit ett par sedan i somras. Nu har de valt att ta nästa steg i relationen och bli sambos. Doktor Mikael berättar för Hänt om när flyttlasset går och hur det blir med framtiden i Nyhetsmorgon.
Annons
5 anledningar att älska Mikael Sandström
5 anledningar att älska Mikael Sandström

Doktor Mikael Sandström, 62, har blivit en riktig favorit hos Nyhetsmorgon-tittarna. Det är några år sedan doktor Mikael började synas i tv-rutan och sedan dess har soldoktorn fått rejält med uppmärksamhet.

Det hela började med hans ständiga solbränna, vilket gav honom smeknamnet ”soldoktorn”. Genom rutan har han charmat många – till och med Bingolotto-programledaren Lotta Engberg, 57.

Det var efter att Lotta sagt i en intervju att hon tyckte "den där tv-doktorn" såg trevlig ut som konversationen mellan duon satte igång. Men på grund av lång distans emellan dem och en pandemi som härjade så dröjde det ett bra tag innan Lotta och Mikael faktiskt kunde träffas.

Kärlekssagan fortsätter mellan Lotta och Mikael

Recept.se Nyhetsbrev

Den första träffen visade sig absolut inte bli den sista, det ledde ju som känt till att de blev ett av Sveriges mest omskrivna relationer år 2020. Nu är de aktuella igen i tv-rutan när de får besök av Jenny Strömstedt, 48, och Niklas Strömstedt, 62, i deras relations-program Tillsammans med Strömstedts.

Annons

När Niklas och Jenny gästar det nykära paret berättar de om framtidsplanerna. Mikael har valt att ta ett stort beslut i karriären, nämligen att sluta jobba som läkare. Istället ska han satsa fullt ut på att jobba med att ge sjukvårdsrådgivning i tv och på sina sociala medier.

”När jag dessutom nu har mer mediala möjligheter att nå ut med medicinska förklaringar vill jag gärna göra detta. Tänk att vid 62 års ålder få välja ett nytt yrke. Hur kul är inte det?”, förklarar Mikael för Hänt.

Lotta Engberg, Mikael Sandström
Lotta och Mikael är väldigt kära.

Att paret har hittat rätt är ingen nyhet. I höstas sålde Mikael sitt lyxiga hus i Hallstahammar, för ett sambo-liv med Lotta, som är redo att flytta ihop då hon också sålt sin bostad.

Hon har ju sålt sitt hus och jag håller på med mitt och ska sälja det... och flytta till Göteborg. Vi har faktiskt köpt ett hus, har tv-doktorn sagt om husköpet i en intervju med Expressen.

Annons

Doktor Mikael om flytten och framtiden i Nyhetsmorgon

Nu berättar Mikael Sandström för Hänt att flyttlasset är på gång – och det är väldigt snart dessutom.

”Början på mars. Håller på och bokar nu.”, skriver han i ett meddelande till Hänt.

Lotta och Mikael kommer alltså bo i Göteborg framöver, och eftersom Nyhetsmorgon-studion ligger i Stockholm är det nog många som undrar hur doktor Mikael ska lösa den biten.

”Nyhetsmorgon som vanligt.”, skriver han till Hänt.

Till TV4-tittarnas stora lättnad är alltså ingenting förändrat ur den synvinkeln. Doktor Mikael kommer med andra ord pendla upp till Stockholm för sitt jobb på Nyhetsmorgon.

FOTO: Karin Törnblom/TT, TV4

Annons