Tittarnas kritik mot Benjamin Ingrossos tv-program

Tittarnas kritik mot Benjamin Ingrossos tv-program

Benjamin Ingrossos egna tv-program med mat och sång har nu sänts i tre veckor på tv4. Men en detalj har upprör tittarna som nu riktar kritik mot Benjamin's.
Allt om Benjamin Ingrosso
Slå på ljud

Det är ingen hemlighet att Benjamin Ingrosso, 23, har två stora passioner i livet – musik och mat. Dessa har han nu fått möjligheten att kombinera i sitt alldeles egna tv-program Benjamin's. Programmet hade premiär i februari och sänds varje måndag på tv4.

Listan på personer som vill spela musik och äta en god bit mat tillsammans med Benjamin är lång. Att han är kräsen med sin mat är ingen hemlighet och hittills är det några lyckliga som haft turen att smaka på den. Med sig i programmet har han redan haft gäster som Danny Saucedo, Thomas Stenström, Carolina Gynning och Zara Larsson.

Zara Larsson om Benjamins matlagning

Zara, som just nu är aktuell med nya albumet Poster girl, flirtade förra året öppet med Benjamin om att han skulle laga pasta till henne. Och nu äntligen har drömmen besannats. I programmet fick hon smaka på hans egen pasta carbonara som han är otroligt kräsen och bestämd i hur den ska vara. Flera gånger under programmet underströk han att en riktig pasta carbonara inte ska innehålla några spår av varken grädde eller ärtor som vissa väljer att tillsätta. Zara som väntat länge på att få sätta tänderna i sångfågelns egen version var nöjd med resultat,

– Den var "super-OK", sa hon då om Benjamins pasta carbonara.

Redan efter första programmet fick Benjamin och produktionen bakom ta emot en del kritik. Tittarna hade en del frågor kring valet av gäster och varför det var så få tjejer med. Men om man kikar på gästlistan i de kommande avsnitten så blir representationen av båda könen mer jämställd.

Något som också skapat en del frågetecken är huruvida maten som lagas i programmen faktiskt är den som gästerna får äta. I det förra avsnittet när Benjamin hade sällskap av Danny och Carolina så dök plötsligt en ny tallrik pasta upp i rutan från ingenstans. En tallrik som inte sett tillagas i programmet. TV4 förklarade sedan att gästerna helt enkelt hade blivit mer hungriga efter att maten serverats och därför hade Benjamin fixat fram ännu mer mat till dem.

Tittarnas kritik efter upptäckten

Nu har det tredje avsnittet av programmet sänts och det har ännu en gång skapat reaktioner hos tittarna. Ingen har missat att Benjamin gjorde succé i tv-programmet Så mycket bättre tidigare i år. Där hade han bland annat sällskap av Plura, som också råkar ha ett eget program där han lagar mat och sjunger tillsammans med gäster. Det är en detalj som tittarna nu riktar kritik till på TV4:s Facebook-sida.

”Varför kopier något som Plura gjorde så mycket bättre!!??? Lite ironi därtill!!..”, skriver en av tittarna på inlägget.

Och menar på att Benjamin's är en kopia av Pluras kök. Men att Pluras version skulle varit mycket bättre.

”Pluras kök fast med Benjamin. Innovativt.”, skriver en annan tittare på samma inlägg.

LÄS OCKSÅ: Karin Ström om sanningen bakom valet i Farmen

LÄS OCKSÅ: Carolina Gynnings ord om beslutet för döttrarna

FRÅN FÖRSTASIDAN