Karin Ström berättar sanningen bakom valet i Farmen

Karin Ström, Philip Albinsson

Torpet-vinnaren Erik Steffen är den nya storbonden på Farmen.
Som storbonde ska man ta flera beslut, och efter kvällens avsnitt står det klart att Karin Ström tog hans första beslut åt honom.
Nu berättar Karin för Hänt om hennes oväntade val.

Farmen 2021 är inne på sin nionde vecka och det betyder att det inte är särskilt långt kvar till den stora finalveckan.

Sidoprogrammet Torpet har avgjorts och efter förra veckan står det klart att det är ingen mindre än Erik Steffen, 29, som kammade hem det hela. Hans pris blev givetvis en plats tillbaka på Farmen, och även rollen som storbonde.

LÄS MER: Farmen-Malins gripande ord – fruktansvärda tragedin med pojkvännen

Som storbonde hör det till att ta flera beslut. Det första är alltid att välja en gårdsfru eller en gårdskarl som ska få flytta in tillsammans med storbonden i storbonde-stugan. Erik och Linnéa Klaar, 27, blev riktigt glada över att se varandra igen och för många verkade nog Eriks val av gårdsfru relativt självklart.

– Jag hade väl nånstans tänkt att jag redan hade valt min gårdsfru i Linnéa – innan den här dagen drog igång. Vi hade liksom haft en natt tillsammans, säger han till Hänt.

Karin valde Philip till gårdskarl

Erik fick alltså aldrig göra det valet, eftersom det låg i Karin Ströms, 32, händer. Hon hade nämligen en sista uppgift innan hon lämnade Farmen – att bestämma vem storbonden ska ha som gårdsfru eller gårdskarl. Nu berättar Karin för Hänt om beslutet.

”Jag väljer Philip som gårdskarl för att det var honom jag litade på mest så långt in i spelet. Jag och Linnea kom nära varandra på slutet "tack vare" att vi backade upp varandra när tjafs uppstod.”, skriver Karin till Hänt.

Farmen 2021

Gänget som är kvar på Farmen.

Foto: TV4

Förra veckan var Allan Eriksson, 35, storbonde på Farmen och det resulterade i en hel del dispyter och bråk. Linnéa och Karin stod då på samma sida i bråken, som handlade om att de tyckte att Allan blir personlighets-förändrad när han är hungrig. Detta är något som även Erik märkte av.

– Så jag tror det var det som gjorde att Linnea blev ett tänkbart alternativ för Karin, säger han till Hänt och fortsätter:

– Min relation till Linnéa idag är helt fantastisk, lägger Erik till och detta är något som även Hänt Plus har uppmärksammat.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Därför valde Karin inte Linnea – avgörande detaljen

Men Erik menar också att anledningen till att Karin inte valde Linnea till slut skulle kunna ha att göra med det taktiska spelet.

– Karin fick ju reda på att den hon väljer får en fördel, och det kan ju ha gjort att valet till slut då föll på Philip. Eftersom hon vill skydda honom så långt det går i spelet, förklarar han.

”Jag älskar Linnea och förstår att hon blev lite besviken. Trodde nånstans att Jennifer skulle vinna Torpet och då hade Philip blivit gladare över att bli vald till gårdskarl.”, skriver Karin och fortsätter:

”Hade jag vetat att Erik vunnit Torpet, då hade jag alla dagar i veckan suttit Linnea som gårdsfru.”

FOTO: TV4

LÄS OCKSÅ: Malin Nyman Perssons skadad i Farmen – tvingas sy åtta stygn

LÄS OCKSÅ: Så är Allan och Linneas relation idag – efter bråken i Farmen