TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Lista: 11 svenska kändispar med stor åldersskillnad

16 jan, 2021 
Dan Ekborg och Penny Parnevik har en sak gemensamt.
”Kärlek har ingen ålder” – ja, självklart är det så.
Här är 11 svenska kändispar där åldern inte spelar någon roll.
Annons
7 svenska kändispar med stor åldersskillnadBrand logo
7 svenska kändispar med stor åldersskillnad

1. Dolph Lundgren och Emma Krokdal

Den svenska Hollywoodstjärnan Dolph Lundgren, 63, är sedan en tid tillbaka tillsammans med den 38 år yngre personliga tränaren Emma Krokdal, 24, från Norge. Paret träffades på ett gym i Los Angeles där Emma jobbar som personlig tränare.

Kärleken sprudlar verkligen mellan paret och sommaren 2020 förlovade de sig. Men när det vankas bröllop mellan Emma och Dolph återstår att se.

Dolph Lundgren och Emma Krokdal
Dolph Lundgren och Emma Krokdal förlovade sig 2020.

2. Dan och Emma Ekborg

Skådespelaren Dan Ekborg, 64, och den 34 år yngre kärleken Emma Ekborg, 29, gifte sig i maj 2016. Paret träffades på nätet. Bara tre veckor efter att de börjat prata med varandra, träffades Dan och Emma, sedan dess har kärleken blommat.

Men så plötsligt i slutet av förra året blev det officiellt att Dan och Emma skulle gå skilda vägar. Men paret förklarade senare att de skulle fortsätta hålla ihop.

Dan och Emma Ekborg
Emma och Dan gick skilda vägar, men valde att gå tillbaka till varandra.

3. Maria Lundqvist och Kristoffer Hellström

Kärleken mellan skådespelarparet Maria Lundqvist, 57, och 21 år yngre Kristoffer Hellström, 36, har sprudlat i flera års tid. Det var när Maria och Kristoffer dök upp på en biopremiär tillsammans 2017 som Kristoffer bekräftade att paret förlovat sig. Här kan du läsa mer om hur Maria och Kristoffer träffades.

Maria Lundqvist och Kristoffer Hellström.
Maria och Kristoffer är förlovade FOTO:

4. Thorsten Flinck och Daniella Karlsson

Skådespelaren och musikern Thorsten Flinck, 59, är tillsammans med 30 år yngre Daniella Karlsson, 29. Första gången paret syntes tillsammans var på en vernissage. Thorsten berättade då för Aftonbladet att de varit tillsammans i tre år.

Annons

5. Martin Björk och Sara Arvidsson

Radioprofilen och träningsfantasten Martin Björk, 49, och 16 år yngre kärleken Sara Arvidsson, 33, träffades via den populära appen Tinder. Tillsammans har paret en sonen Fabian tillsammans, och i januari avslöjade de att familjen väntar tillökning igen.

6. Laila Bagge och Korosh Kananian

För några år sedan blev det stora rubriker när nyheten om att tv-profilen Laila Bagge, 48, funnit kärleken i 18 år yngre pojkvännen Korosh Kananian, 30. Nu har de varit ett par i över fem år och kärleken fortsätter att sprudla över paret.

Korosh Kananian och Laila Bagge
Korosh Kananian och Laila Bagge har varit ett par i drygt fem år.

7. Penny Parnevik och Douglas Murray

Med 17 år mellan sig är förlovade Penny Parnevik, 23, och Douglas Murray, 40, lyckligare än någonsin.

Paret har sonen Atticus tillsammans och väntar nu deras andra gemensamma barn. Tanken var att de skulle gifta sig 2020 men på grund av pandemin fick de lägga planerna på is.

Dogulas Murray och Penny Parnevik
Penny Parnevik och Douglas Murray.

8. Ernst och Julia Billgren

Det var 2011 som konstnären Ernst Billgren, 63, började synas tillsammans med den 25 år yngre konstnärsstudenten Julia Hellberg, 36. Sedan ett par år tillbaka är paret äkta makar och bor tillsammans i Anders Zorns gamla konstlägenhet på 190 kvadratmeter vid Slussen på Södermalm.

Annons

9. Aje och Bathina Philipson

Kungavännen Aje Philipson, 77, träffade hustrun Bathina Philipson, 42, för snart 20 år sedan när hon sålde rosor på krogen. Det skiljer hela 35 år mellan dem, men enligt Bathina är det inget hon går runt och funderar på. Då är det värre med alla fördomar och hånfulla kommentarer.

10. Stellan Skarsgård och Megan Everett Skarsgård

Skådespelaren Stellan Skarsgård, 69, och 25 år yngre Megan Everett Skarsgård, 44, har varit ett par i över 10 års tid. 2009 bytte de ringar under en borgerlig vigsel i Nacka stadshus. I samma veva avslöjades det att Megan var gravid, och några månader senare föddes sonen Ossian de har även Kolbjörn.

11. Camilla Läckberg och Simon Sköld

Camilla Läckberg, 46, och 13 år yngre kärleken Simon Sköld, 33, träffades första gången 2014, och året efter förlovade sig paret. I dag har de varit gifta i drygt två år, och tillsammans har de dottern Polly.

Camilla har vid upprepade tillfällen kommenterat åldersskillnaden mellan paret. Och det finns helt klart en del fördel.

Simon Sköld och Camilla Läckberg
Camilla menar att det finns fördelar med att ha en yngre partner.
Annons