TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Ernst Billgren om åldersskillnaden till 25 år yngre hustrun Julia Billgren

08 jan, 2021 
AvLovisa Ström
Ernst Billgren & Julia Billgren
Det skiljer sig 25 år mellan makarna Ernst Billgren och Julia Billgren.
Här uttalar sig konstnären Ernst om den stora åldersskillnaden till hustrun.
Annons
Här är allt du vill veta om konstnären Lars LerinBrand logo
Här är allt du vill veta om konstnären Lars Lerin

Ernst Billgren, som även går under namnet Wilhelm von Kröckert, är en av Sveriges mest kända konstnärer och är sedan 1997 ledamot av Kungliga Akademien för de fria konsterna. Under sin karriär har han även skrivit en hel del böcker så som Vad är konst och 100 andra jätteviktiga frågor och Rasism för nybörjare, och senast som i fjol såg vi honom i realityserien Äkta Billgrens på SVT.

Serien följde honom, exfrun Helene Billgren och dottern Elsa Billgren i jobb och vardag under ett år och gjorde minst sagt succé hos tittarna. På Svt:s Facebooksida kan man bland annat se en tittare uttrycka sin sorg över att serien nu är över.

”Är så ledsen. Jag har sett alla avsnitt av "äkta Billgrens" och nu vet jag inte vad jag ska göra med mitt liv. Jag vill ha mer, jag behöver mer, ge mig mer! När kommer säsong två?”, skriver hon.

Men för den som saknat konstnären i tv-rutan kan man nu istället se honom i tävlingsprogrammet På Spåret, där han nu tävlar tillsammans med Tomas Alfredson.

Annons

Ernst Billgrens tidigare kärleksliv

Som vi nämnde är det Ernsts exfru Helene som syns med honom i Äkta Billgrens. Paret var gifta under 30 års tid och har, förutom dottern Elsa, även barnen Sigge och Andrea tillsammans. Men år 2012 kom beskedet att det populära konstnärsparet skulle gå skilda vägar, och inte kort därefter syntes istället en annan kvinna vid Ernsts sida. Ernst hade nämligen hittat kärleken på nytt i den 25 år yngre Julia Billgren.

Ernst Billgren om yngre hustrun

Det var redan under 2011 som Ernst började synas ute med den betydligt yngre konststudenten Julia. Det blev snabbt en skandal inom societeten, och skilsmässan med Helene var ett faktum. Men trots att många har valt att hänga upp sig på parets stora åldersskillnad berättar Ernst att det är något han själv inte känner av.

– Om någon är den vuxne är det hon. Min förra fru var äldre och då hade folk åsikter om att hon var fem, sex år äldre. Då var jag 24 eller något, säger han till Mitti.

Annons

Paret är idag gifta, men i en intervju med Hänt Extra berättar Ernst att de däremot inte har några som helst planer på att skaffa barn.

– Ingen av oss är intresserade av att skaffa barn men däremot skulle jag kunna tänka mig att skaffa en blandrashund. Det vore trevligt, säger han.

Även Julia har uttalat sig om barnfrågan. I en intervju i SvD Perfect Guide berättar hon:

– Många par med stor åldersskillnad ska ju prompt ha den där nya kullen. Jag fattar inte det. Själv är jag fullkomligt ointresserad av allt det där. Vi har annat för oss.

Annons