LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Eva Rusz om starka känslorna för Mikael "Soldoktorn" Sandström

08 jan, 2021 
AvOla Lagerström
Hon har brutit upp från kändislivet i Stockholm och bosatt sig i den karibiska ö-världen. Relationsexperten Eva Rusz trivs som fisken i vattnet på Aruba – men saknar kärleken.
– Jag gillar Mikael. Han gillar Karibien, han gillar att sola. Han jobbar med sjukvård och hälsa. Dessutom är han hyfsat jämnårig, säger Eva till Hänt.
Annons
Eva Rusz

Hur står det till världens bästa Eva?

– I stort sett är det bra förutom att jag sitter med armen i en mitella. För en tid sedan, när jag var ute och vallade min hund Hjalmar, dök det plötsligt upp två okända gatuhundar. Min hund tog upp jakten på dem. Jag föll illa och skadade armen.

Sedan några år tillbaka bor du på den tropiska ön Aruba utanför Venezuelas kust. Det innebär att du har turkosblått vatten och vickande palmer utanför dörren. Badar du i havet varje dag?

– Nej, jag gör det väldigt sällan, trots att det är 26 grader varmt i vattnet. Däremot tar jag en morgonpromenad på beachen varje dag, så får jag får solen och den vita sanden.

Vad är det värsta med att bo i paradiset?

– Min Jeep gick sönder i söndags vilket är åt helvete. Eftersom Aruba är en ö får man vänta länge på reservdelar. Först om fyra veckor är problemet ur världen. Mycket irriterande, (skratt).

Annons

Vilken svensk husmanskost saknar du mest: lapskojs, raggmunk med fläsk eller ugnsbakad falukorv?

– Ugnsbakad falukorv. Det finns inte att köpa här.

Hur kom det sig att du bröt upp från Sverige och flyttade till Aruba?

– Den gudomliga slumpen. Jag skulle skriva min andra relationsbok, 2004. Jag hade precis skilt mig och ville åka dit pepparn växer. Jag satte pekfingret på yngste sonens jordglob. Där fanns en knappnålssliten ö och jag gick till resebyrån och frågade: ”Kan man resa dit?” När jag kom fram uppstod ögonblicklig kärlek!

När du är hemma på besök i Sverige syns du ofta ihop med Christer ”Kaffeflickan” Gustafsson, alltså kungens gamla kompis. Är du och Christer ihop?

– Nej, men vi är bästa vänner och han brukar hälsa på mig en gång om året. Christer är verkligen en stöttande vän. Vi har så trevligt ihop. En gång föreslog jag honom att vi skulle bli tillsammans. Det tyckte han var en dålig idé, (skratt).

Annons

Avslöjandet om känslorna för Soldoktorn

Vad är senaste nytt på kärleksfronten?

– Jag har lagt ner det här med dejting. Jag hade en dålig erfarenhet förra året. Jag var hemma i Sverige och träffade en svensk man som kom och hälsade på mig. Han var inte samma person här som i Stockholm. De sista dagarna fick han tillbringa på ett hotell.

Vem är den kändaste personen du haft en ”fling” med?

– Staffan Schmidt. En gång i tiden var vi förlovade.

Eva Rusz och Christer Gustafsson

Vilken kändis kan du tänka dig att fråga chans på?

– Soldoktorn hade passat mig, men nu tog ju Lotta Engberg honom i stället! Jag gillar Mikael. Vi hade nog passat bra ihop. Han gillar Karibien, han gillar att sola. Han jobbar med sjukvård och hälsa. Dessutom är han hyfsat jämnårig.

Annons

Vad vill du hälsa till Mikael – om han läser det här?

– Hör av dig om du ångrar dig!

Vad är det värsta du varit med om på temat katastrofförhållanden?

– 1984 blev jag lämnad en månad efter mitt andra bröllop. Vi gifte oss efter väldigt kort bekantskap. Dryga halvåret – på hans initiativ. När jag sedan blev gravid med min son som nu är 34 ville han varken vara gift eller behålla barnet, så han träffade en annan kvinna medan vi var nygifta. Han drog och kom aldrig mer tillbaka!

Hur är man funtad om man beter sig på det sättet?

– Det har jag undrat i 35 år. Det är en gåta.

Ilskan mot maken efter nära döden upplevelsen

Vad utgör i regel störst hot mot erotik: undermålig kroppsvård, ständiga besök av svärmor eller högljudda pruttar?

– Undermålig kroppsvård. Vi människor styrs av luktsinnet, det har med överlevnad att göra. Vi behöver luktsinnet för att kunna avgöra om något är friskt eller sjukt. Har man en person som inte sköter sin hygien så väcker inte det några kärleksförklaringar, direkt. Pruttar är också avtändande. Vissa par pruttar varandra rakt upp i ansiktet, det är inte nice. Jag har egen erfarenhet av det. Vi var ute och promenerade, en pojkvän och jag. Plötsligt la han av en jätteprutt. Han tyckte att det var roligt. Jag tyckte att det var aggressivt. Min kärlek dog.

Annons

Vilket ex-kärlekspar har du roats mest av att läsa om i skvallertidningarna: Emilio Ingrosso och Pernilla Wahlgren, Carl Philip och Emma Pernald eller Björn Borg och Jannike Björling?

– Emilio och Pernilla. De tjafsade och han skrev en bok. Jag har för mig att Benjamin var liten bebis. Det som intresserar mig är den tunna skiljelinjen mellan kärlek och hat och att det kan svänga så snabbt…

Vilken svensk komiker skrattar du mest åt?

– Stefan Sauk. Han kanske inte är komiker, men jag tycker ändå att han är smart och listig.

Vad är det mest dramatiska du varit med om?

– I min ungdom var jag flygvärdinna. Under en flygning befarade vi att noshjulet inte fällts ut, så vi fick nödlanda på Arlanda. Man hade sprutat ut fullt med skum på landningsbanan och jag fick säga till passagerarna att sätta ner huvudet mellan knäna. Det blev ingen krasch, men det var otäckt ändå.

Minns du vad du tänkte?

– Ja, jag minns att jag var arg på min dåvarande man. Han hade sagt att om jag skulle dö som flygvärdinna så skulle han köpa sig en röd Cabriolet. Att han skulle få den här bilen gjorde mig skitförbannad!Vad är det dyraste du impuls-köpt?– Ett Cartier-armband i guld. Jag köpte det i 60-årspresent till mig själv.Vem borde spela dig i filmen om ditt liv?– Christina Schollin.Slutligen Eva, vad skulle du välja: serveras som dessert till en köttätande spindel, bli vegan och äta upp varenda morot i makarna Mandelmanns trädgårdsland eller äta upp Hanibal Lecters lönnfeta mormor?– (Skratt). Jag är väldigt förtjust i grönsaker och skulle inte ha några problem med att äta upp Mandelmanns morötter!

FOTO: TT

Prins Carl Philip och prinsessan Sofias kärlekssagaBrand logo
Prins Carl Philip och prinsessan Sofias kärlekssaga
Annons