Idol 2023 marknadsföring banner

Dan Ekborg och Emma Ekborg skiljer sig – men är fortfarande ett par

19 okt, 2020 
Dan Ekborg och Emma
Under måndagen avslöjades det att Dan och Emma Ekborg har ansökt om skilsmässa.
Nu verkar de ha ändrat sig.
Vi ska vara ihop livet ut”, skriver Emma Ekborg i ett sms till Expressen
Annons
Dan Ekborg och Emma Ekborg skiljer sig – men är fortfarande ett par
Dan Ekborg och Emma Ekborg skiljer sig – men är fortfarande ett par

Skådespelaren Dan Ekborg, 64, gifte sig i maj 2016 med kärleken Emma Ekborg, 29. I slutet av september ansökte paret om skilsmässa men inte förrän förra veckan registrerades den hos Stockholms tingsrätt. Bara två dagar efter att skilsmässoansökan registrerades hos tingsrätten begärde Emma att processen skulle avbrytas.

Dan och Emma valde i augusti att flytta ifrån varandra. Då skrev de sig nämligen på olika adresser, detta när Emma lämnade parets gemensamma adress i Upplands-Bro och istället flyttade tillbaka till Sundsvall där hon nu står skriven på samma adress som hon var registrerad på före giftermålet med Dan.

Forsätter vara tillsammans

Trots att Emma och Dan nu har lämnat in en skilsmässoansökan menar Emma att de inte har brutit upp och avslutat relationen. Hon förklarar istället att de är ett par och kommer att fortsätta att vara det.

”Vi är fortfarande tillsammans, har ringarna på oss och firar fem år i januari”, skriver hon i ett sms till Expressen.

Annons

Emma Ekborg bekräftar däremot att paret har skickat in en skilsmässoansökan men att detta beror på ekonomin.

”Det är bara av ekonomiska skäl som vi skickat in den. För att förenkla ekonomierna för varandra. Vi ska vara ihop livet ut”, fortsätter hon.

För Aftonbladet bekräftar nu Emma att skilsmässoansökan däremot har dragits tillbaka.

”Vi är gifta och allt är enbart av ekonomiska skäl, som vi löser via revisorer och tekniskt. Vi är fortfarande gifta och ett par. Det är enbart en ekonomisk lösning vi gör”, skriver hon i ett sms till Aftonbladet.

Fann varandra genom Facebook

Dan och Emma träffades efter att Dan hade sett hennes profil på Facebook och tagit kontakt. Kärlek uppstod snabbt och de blev både sambor och förlovade sig under 2016. Sedan dess har de glatt visat upp sin kärlek i offentligheten.

När Dan förra året medverkade i TV4:s Let's dance fanns Emma ofta i publiken och stöttade, något som betydde mycket för skådespelaren.

Annons

– Hon har varit här de gånger som hon har kunnat. Men hennes stöd har jag i alla lägen, sa då Dan Ekborg till Aftonbladet.

Under måndagskvällen är det återigen dags att se paret i tv-rutan. De medverkar då nämligen i Anders knackar på där Anders Öfvergård besöker huset som paret flyttade in i för två år sedan. Men idag bor alltså bara Dan kvar i huset, medan Emma valt att flytta därifrån.

Anders knackar på sänds på TV4 måndagar 21.00.

Annons