LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Kändisparen med störst åldersskillnad – så träffades de

01 feb, 2019 
Hans & Anna Shimoda
Per Wästberg, Dan Ekborg och Maria Lundqvist är alla ihop med betydligt yngre partners.
Här är svenska kändisarna som hittat kärleken i en helt annan ålder.
✔︎ Efter tre kraschade äktenskap – träffade 35 år yngre kärlek.
✔︎ Folkets elaka dom: ”Barnarov”.
✔︎ Lämnade fem år äldre kvinna – för en 26 år yngre.
Annons

Kärlek har ingen ålder? Ja, så har i alla fall följande par resonerat…

❤️ ❤️ ❤️

☑️ Efter tre kraschade äktenskap – gifte sig med 35 år yngre kärlek

Dan Ekborg med fru Emma på röda mattan.
Dan Ekborg med fru Emma.

Skådespelaren Dan Ekborg, 63 har haft ett vida omskrivet kärleksliv. Under en period på elva år gifte han sig och skilde sig tre gånger; med Die Asplund, 51, (numera Douglas) 1988-1991, Kao Lindström, 50, 1992-1995 och Malin Svensson, 46, (idag Samuelsson), 1996-1999.

Ekborg, som våren 2019 var aktuell i Let’s dance, är numera gift med 35 år yngre Emma Ekborg (tidigare Svedlund), 28, som han träffade 2016.

– Emma är det bästa som hänt mig när det gäller min brist på självkänsla – ibland har man tur och träffar rätt människa, har Ekborg sagt till Expressen.

Annons

Om de tidigare kraschade äktenskapen:

– Jag tror inte jag var mogen för att gifta mig då. Jag ville gärna och hade oerhört mycket känslor, men jag hade inte så mycket i huvudet. Jag ville skapa en hållbar familj, men var inte mogen för det. Jag hoppas att jag är det nu.

❤️ ❤️ ❤️

☑️ Gifte om sig med 26 år yngre kvinna

Men 2011 började Ernst plötsligt synas med 26 år yngre konststudenten Julia Hellberg, 36, och genast började det tisslas och tasslas i societeten. Det dröjde inte länge innan skilsmässan med Helene var ett faktum och skandalen likaså.

Men kärleken håller i sig mellan Julia och Ernst som gifte sig på Café Opera för några år sedan. Den stora åldersskillnaden ser de inte som något problem.

Annons

– Om någon är vuxen så är det hon. Min förra fru var äldre och då hade folk åsikter om att hon var fem, sex år äldre. Då var jag 24 eller något, har Ernst sagt till Mitt i.

❤️ ❤️ ❤️

☑️ 32 års skillnad

Pär Wästberg och Sofia Augustdotter

Det var 2005 som det avslöjades att författaren och ledamoten i Svenska Akademien Per Wästberg, 85, skulle skilja sig. Han lämnade sin fru Anita Theorell för 32 år yngre polskan Zofia Morzynska, 54, (numera Sofia Augustdotter Wästberg) som arbetade som massös.

– Det är smärtsamt att skiljas från Anita som jag har så varma känslor för. Men jag vill leva med Sofia resten av mitt liv, förklarade Per i Expressen.

Många bekanta var inte helt förtjusta i hans beslut.

– Jag vet inte hur många förstummade vänner jag mister. Men för mig är detta ett livsavgörande val. Kärleken har alltid varit viktigast i mitt liv.

Annons

Och kärleken har härligt nog hållit sig.

– Jag har ett underbart liv med Sofia trots allt. Jag lever mycket lyckligt, sa Per till Extra härom året.

❤️ ❤️ ❤️

☑️ 25 år mellan Hollywood-stjärnan och hans kärlek

Stellan Skarsgård Megan Skarsgård

Skådespelaren Stellan Skarsgård, 67, och Megan Everett Skarsgård, 43, har varit ett par i elva års tid. Efter ett års samboskap bytte de till slut ringar under en borgerlig vigsel i Nacka stadshus 2009.

I samma veva avslöjades det att Megan var gravid, och några månader senare föddes sonen Ossian, 10. De har även Kolbjörn, 6.

Stellan var tidigare gift med My Skarsgård, men sommaren 2007 gick de skilda vägar efter 32 år tillsammans. Paret hann få sex barn ihop: Alexander, Gustaf, Sam, Bill, Eija och Valter.

Annons

Totalt sett har Stellan alltså åtta barn, och det känner han räcker mer än väl. Så pass att han steriliserade sig för några år sedan.

– Skälet är enkelt. För att jag inte kan säga nej. För att jag inte vill ha tio barn. Det enda som är jobbigt med åldern är att jag nu måste hålla mig vid liv. Det hade varit skönt att slippa tänka på, sa Stellan då till Dagens Nyheter.

❤️ ❤️ ❤️

☑️ Hånas för 35 års åldersskillnad

Leonie Perssons födelsedagsfest, Restaurang Tak, Stockholm, 2017-05-13

Kungavännen Aje Philipson, 76, träffade hustrun Bathina Philipson, 40, för 18 år sedan när hon sålde rosor på krogen. Tillsammans har de tre barn. Aje har dessutom sex knoddar från tidigare äktenskap.

De skiljer hela 35 år mellan dem, men enligt Bathina är det inget hon går runt och funderar på. Då är det värre med alla fördomar och hånfulla kommentarer.

Annons

– Jag är öppen med att livet och vårt äktenskap inte alltid är en dans på rosor, men det jag kan störa mig otroligt mycket på är att jag så ofta får höra av andra att ”det är ju klart att ni krockar med den åldersskillnaden”. Hallå! Vi har varit ihop i 18 år, så ja, vi bråkar, men någonting verkar ju gå bra i alla fall. Jag känner många som inte alls har någon åldersskillnad. Så nej, jag bryr mig verkligen inte om den, sa hon nyligen till Svensk Damtidning.

❤️ ❤️ ❤️

☑️ 44-åriga Taube träffade 19-åring på nattklubb

Sven-Bertil Taube konsert

Sven-Bertil Taube, 84, och Mikaela Taube, 59, träffades för första gången på nattklubben Yaki Da i Göteborg för närmare 40 år sedan. Hon var bara 19 år gammal och dansade då i Git Gay-revyn medan Sven-Bertil var 44 år, hade fru och tre barn.

Annons

Men det var då. Sedan blev Sven-Bertil och Mikaela ett par och 1985 gifte de sig. De har även en son tillsammans.

Idag har de varit gifta i 34 år. Och Sven-Bertil har ett solklart knep för att få kärleken att hålla.

– Att man accepterar varandras olikheter och tar varandra för den man är, är viktigt. Sedan är det förstås bra om man har en del gemensamma intressen. Både Mikaela och jag är väldigt roade av teater, musik och film. Hon har ju själv arbetat som dansare under många år, sa han för några år sedan i Året Runt.

❤️ ❤️ ❤️

☑️ Presidenten blev kär i sin lärare

Frankrikes president Emmanuel

Frankrikes president Emmanuel Macron, 41, och hustrun Brigitte Macron, 66, träffades 1992 på en privatskola i Amiens. Brigitte som då var 40 år, gift och hade tre barn undervisade Emmanuel i franska. Då var han bara 15 år gammal. Exakt när de inledde en relation har de aldrig berättat, men Emmanuels föräldrar var allt annat än förtjusta över förälskelsen. Så pass att de tvingade honom att avbryta sina studier och istället börja på en skola i Paris. Men känslorna var för starka, och några år senare blev de ett par.

Annons

– Det finns tillfällen i livet då man måste fatta avgörande beslut. Och för mig var det här ett sådant tillfälle, har hon sagt i franska Elle.

Men Brigitte medger att åldersskillnaden ibland blir påtaglig.

– Självfallet äter vi frukost tillsammans, jag och mina rynkor och han och hans ungdom, men det är som det är. Om jag inte hade gjort det valet hade jag gått miste om mitt liv. Jag var mycket lycklig med mina barn, samtidigt kände jag att behövde leva ut ”den här kärleken”, som Prévert brukade säga, för att bli helt lycklig.

❤️ ❤️ ❤️

☑️ 21-åriga mello-stjärnan föll för 49-åriga Cecilia

Nyheten slog ner som en bomb förra vintern i samband med Melodifestivalen: Oscar Enestad, 22, från avsomnade FO&O var tillsammans med nöjesprofilen Cecilia Dahlbom, 50!

Annons

Där och då smusslade de med sin kärleksrelation, och Oscar vägrade uttala sig då han menade att det var ”irrelevant”.

Men i januari bekräftade de till slut relationen för Hänt och ställde också upp på bild.

– Vi har varit tillsammans i snart tre och bott ihop i ett och ett halvt. Det är inget konstigt alls, vi trivs ihop. Att vi varit tillsammans så länge säger väl det mesta, förklarade Cecilia för Hänt.

Exmaken och kändiskocken Jonas Dahlbom, 49, som hon har två barn med hade inga åsikter om åldersskillnaden.

– Han träffade en tjugo år yngre tjej och när jag träffade Oscar och berättade att ”hmmm, han är 28 år yngre” så garvade han bara och sa ”kör!”.

❤️ ❤️ ❤️

☑️ Kallades “gummsjuk” för sin relation med 20 år yngre kärleken

Maria Lundqvist, Kristoffer Hellström,

När nyskilda skådespelerskan Maria Lundqvist, 55, för åtta år sedan dök upp på galapremiären av Änglagård – tredje gången gillt med Kristoffer Hellström, 34, och de poserade hand i hand så rämnade dammluckorna.

Annons

Åldersskillnaden retade gallfeber på folk och kommentarer som ”barnarov” och ”gummsjuk” blev vardagsmat för Maria som härligt nog ändå stod på sig.

– De som tror att kärlek har att göra med ålder – det har det inte. Det har att göra med kemi, humor och hur man förhåller sig till varandra. Men just därför tror jag att vår kärlek är så mycket starkare än vad jag har upplevt tidigare. För att jag måste vara beredd på att låta honom gå, förklarade hon härom året i Malou efter tio.

❤️ ❤️ ❤️

☑️ Blev pappa vid 81 års ålder

Pg Gyllenhammar pappa

Volvo-magnaten och affärsmannen PG Gyllenhammar, 84, har alltid gått sin egen väg. Så också i privatlivet. Hans dotter Cecilia skrev boken ”En spricka i kristallen” 2004 som var en roman med starka självbiografiska drag där hon vittnar om en frånvarande fadersfigur.

Annons

Idag är PG tillsammans med engelska Lee Wellton Croll, 45, som han träffade under en flygresa och blev förälskad i. När det sedan uppdagades att PG skulle bli pappa för femte gången vid en ålder av 81 gick flera av hans barn i taket och fördömde tilltaget.

– De blev väldigt upprörda, förklarade PG i tv-programmet ”Sommarkväll med Rickard Olsson.

På frågan om hur han reagerade på det var svaret enkelt:

– Jag blev förbannad.

Idag kan man se PG och Lee gunga sin dotter Barrett, 3, i Humlegården på Östermalm och livet verkar ganska skönt för den tidigare arbets­narkomanen Gyllen­hammar.

❤️ ❤️ ❤️

☑️ Fokus på sexlivet för Anna Anka och 20 år yngre pojkvännen

Vassa Hollywoodfrun Anna Anka, 47, har gjort ett rejält lappkast i åldersskillnad när det kommer till partner. Tidigare maken Paul Anka var 30 år äldre. Annas nya hunk är svenska David Johansson och är 27 år, hela 20 år yngre än Anna.

Annons

– Jag älskar dig för den jag är med dig, har hon skrivit på Instagram under en bild på dem när de kramas ömt.

Att hon bytt till en yngre kille är inte den enda skillnaden mot den äldre smörsångaren Paul. Hon låter även omgivningen förstå att sexlivet numera är aktivt.

– Det viktigaste är att gå till sängs med varandra, det är bästa sättet att avsluta dagen på, har Anna sagt med underfundig ton.

❤️ ❤️ ❤️

☑️ Modeikonen som förälskade sig i 45 år yngre Sandra från Sverige

Robert Cavalli och Sandra Nilsson

Att excentriske modeskaparen Roberto Cavalli, 78, äger en ö i Mälaren där han umgås med sin svenska flickvän Sandra Nilsson, 33, får anses vara en högoddsare. Men icke desto mindre sant.

När nyheten att paret köpt ön Stora Rullingen kom 2016, uttalade sig Roberto lyriskt.

Annons

– Jag trodde att jag kände till många av världens vackraste platser, men nu har jag upptäckt ett nytt land med dess marker och natur. Det landet är Sverige. Om jag stänger ögonen och försöker tänka på hur Sverige ser ut, då ser jag en vacker kvinna som ler blygt mot mig, sa han i Eskilstuna-Kuriren.

Han förklarade även sin kärlek till Sandra i poetiska ordalag:

– På en skala ett till tio är vår kärlek helt klart tio. Det högsta, full av fantasi och drömmar. Jag och Sandra är en del av det naturliga som Gud har skapat – kärleken mellan två personer. Jag känner det som att varje ögonblick är ett ögonblick av lycka.

Enligt Roberto ÄR det nog så att ålder bara är en siffra…

FOTO: IBL

Annons