Linus Wahlgrens oväntade ord inför alla – nästan 20 år efter händelsen

Linus Wahlgren har haft roller i många svenska storfilmer. År 2002 spelade han huvudrollen som Simon i långfilmen Hundtricket. Men nu, nästan 20 år senare, kommer han med en hint som avslöjar.

Linus Wahlgren, 44, har varit känd för svenska folket ända sedan dagen han föddes. Hans teaterkarriär drog igång i tidig ålder, när han spelade Skorpan i teaterversionen av Bröderna Lejonhjärta. Skorpans storebror Jonathan spelades av Linus riktiga storebror Niclas Wahlgren, 55.

LÄS MER: Mia visar upp familjelyckan efter beskedet om flytten

Men på senare år har Linus tagit klivet in i filmbranschen och nyligen avslöjade han att karriären var på väg att ta fart även internationellt. Men coronapandemin satte stopp för hans drömmar.

I tio år var Linus gift med make-up artisten Jessica Wahlgren men för nio år sedan gick de skilda vägar. Linus och Jessica ses däremot fortfarande en hel del, framför allt eftersom de har barnen Colin, 11, och Linn, 15, ihop. Men faktum är att Jessica är en av Pernilla Wahlgrens bästa vänner och hon är även den som sminkar Pernilla inför alla hennes events.

Linus relation till Christine Meltzer

Den senaste tiden har man kunnat se Linus i serien Udda veckor på Discovery+. Där spelar han Christine Meltzers ex-make och tillsammans ska de pussla ihop livet som föräldrar och varannan-vecka livet. Detta är ett liv som Linus egentligen är relativt bra på, eftersom det är så han har det i verkliga livet.

Det är Christine Meltzer som skapat serien och när nyheten släpptes sa hon:

– Jag är så supermallig över denna dramakomediserie. Det startade som en idé om att få följa en ensamstående mamma. Att vi nu är i full gång med att filma tillsammans med världens drömcast och drömregi gör att jag nyper mig lite armen varje dag jag går till inspelningen.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Att Christine och Linus kommer bra överens är något de visat upp tydligt på sociala medier. Men Linus har även jobbat med andra power-kvinnor, till exempel i långfilmen Hundtricket från 2002. Då spelade han mot ingen mindre än Josephine Bornebusch, som gjort succé med hennes serie Älska mig. Hon vann även pris på Kristallen-galan i höstas för bästa tv-drama.

Linus insikt om hundtricket – nästan 20 år efter filminspelningarna

I filmen Hundtricket spelade Linus rollen som Simon. Simon var en kille som sökte kärleken och så fick han rådet om att testa hundtricket. Hundtricket innebär att han ska låna en hund och gå på promenad med, eftersom tjejer faller för killar med hund. Under hundpromenaderna träffade han då Mia som spelades av Josephine Bornebusch.

Hundtricket

Linus i Hundtricket 2002

Karin Trnblom/TT

Nu har en av Linus kompisar lagt ut en bild på Instagram där han minns tillbaka på filmen där Linus sökte kärleken med hjälp av en hund. Nu har Linus valt att kommentera saken och bekräftar i princip att han än idag använder sig av det så kallade hundtricket. Linus har nämligen hunden Frankie tillsammans med Jessica.

”Om Frankie bara visste att jag körde Hundtricket redan 2002!”, skriver Linus på Instagram.

Linus Wahlgren Instagram

Linus inlägg på Insta-story.

Foto: Instagram

FOTO: Anders Wiklund/TT, Tommy Holl / IBL/TT

LÄS OCKSÅ: Jessica Wahlgren om verkliga relationen till Linus Wahlgren idag

LÄS OCKSÅ: Linus Wahlgrens svar efter hårda kritiken mot resan med familjen