Därför stoppas Linus Wahlgren helt från nya skådespelarrollen

Linus Wahlgren

Linus Wahlgren är en etablerad skådespelare i Sverige, men han har även siktet inställt på en internationell karriär.
Innan covid var han otroligt nära, men plötsligt stoppades han helt.
– Covid ställde till det, säger han i podden Livshjulet.
5 saker du vill veta om skådespelaren Linus Wahlgren
Slå på ljud

Linus Wahlgren, 44, har precis som sina äldre syskon vuxit upp i rampljuset. Med föräldrarna Christina Schollin och Hans Wahlgren fick han i tidig ålder testa på både för- och nackdelarna med att vara offentlig. Sedan dess har han skapat sig en minst sagt framgångsrik skådespelarkarriär.

Linus har synts till i flera stora filmer och framför allt kriminaldraman som Morden i sandhamn, Bäckström och Beck. Och nu är han högaktuell igen i den nya dramaserien Udda veckor. I serien spelar han ena huvudrollen – nämligen Christine Meltzers ex-make.

Udda veckor har premiär i vår på Discovery+ och handlar om livet som skilda med barn. Linus har nyligen hintat om att han och Christine verkar funka väldigt bra ihop.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Linus Wahlgren om livet som skådespelare och pappa

Sedan åtta år tillbaka är Linus skild från tidigare hustrun Jessica Wahlgren, 46, som han tillbringade tio år med. Tillsammans med henne fick han barnen Collin och Linn, och idag har de tidigare makarna en fin relation till varandra.

Nu har Linus gästat den kändistäta podden Livshjulet med Anna och Claudia. I avsnittet pratar de om allt från Linus kärleksliv till framtidsplaner och motgångar. Linus berättar bland annat att han känner att han nått dit han vill i karriären, men nu visar det sig att han faktiskt hade andra planer på gång.

Det är när poddkollegorna Anna Hegestrand och Claudia Galli Concha kommer in på vad han har för planer för 2021 som Linus berättar om förhoppningarna.

– Man får ta det lite som det kommer med tanke på hur det är med covid och allt, så är det ju svårt att veta liksom. Jag ser jävligt mycket fram emot sommaren såklart, och bara kunna va ute på landet och hänga, säger Linus.

Därför stoppas Linus helt från amerikanska tv-serien

Trots att Linus trivs ute på landet så menar han att det även finns en stor längtan efter att få lämna Sverige.

– Jag börjar ju längta något enormt mycket efter att resa. Herregud vad jag längtar tillbaka till LA, säger han och fortsätter:

– Jag vill hoppas få filma utomlands, det gör jag ju, jag skulle vilja göra det.

– Men du var ju lite på gång?, flikar programledaren in.

– Ja jo det var jag, men covid ställde till det. Jag blev castad för en amerikansk tv-serie, men så kom covid och då var det ju kört.. För det första sköts hela projektet upp och sen gick de med en helt amerikansk cast, säger Linus och tillägger:

– Så det var ju lite segt sådär.

FOTO: EXPRESSEN, Anders Wiklund/TT

LÄS OCKSÅ: Linus Wahlgrens svar efter hårda kritiken mot resan med familjen

LÄS OCKSÅ: Jessica Wahlgren om verkliga relationen till Linus Wahlgren idag

FRÅN FÖRSTASIDAN