LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Magnus Hedmans sorg efter sonen Lance Hedman Graafs ord

26 mar, 2021 
Lance Hedman Graaf, Magnus Hedman
När Lance Hedman Graaf och hans pappa Magnus Hedman gästade Malou efter tio berättade Lance om hans tuffa uppväxt.
Detta var något som påverkade Magnus något enormt.
– Det gör ont i mig, säger han.
Annons
Lance beslut – efter Maggans tilltag: "Jag kommer bo hemma så länge jag kan"Brand logo
Lance beslut – efter Maggans tilltag: "Jag kommer bo hemma så länge jag kan"

Magnus Hedman, 48, var en av Sveriges bästa fotbollsmålvakter under slutet av 90-talet och början av 00-talet. Men efter karriären tog hans liv en rejäl vändning och präglades av alkohol och droger.

Mellan åren 1999-2008 var Magnus gift med fotomodellen Magdalena Graaf, 45, och i mångas ögon var de nog ett av Sveriges hetaste kändispar. Tillsammans fick de sönerna Lance Hedman Graaf, 20, och Tristan Hedman Graaf, 16. Magdalena hade även sonen Isak Graaf från ett tidigare förhållande och Magnus blev som en bonuspappa till honom.

Isak led av drogproblematik och blev bara 19 år gammal, efter att han fallit från en balkong.

Magnus Hedmans drogmissbruk satte sina spår

Magnus har tidigare visat sin kärlek till bonus-sonen och i somras besökte han Isaks grav och lämnade en gåva. På något sätt kunde kanske Magnus relatera till Isaks drogproblem, därav gesten med att lämna en snusdosa vid graven. Idag är Magnus däremot fri från beroendet, sedan många år tillbaka. Men nu när han och sonen Lance gästar Malou efter tio kommer de in på den tuffa tiden när Magnus missbrukade.

Annons

– Jag har förträngt den tiden, det har jag gjort, det är svaga minnen, säger Lance.

Lance berättar om alla gånger som Magnus körde bil påverkad, och en gång när de var på Mc Donald's körde han rakt in i beställningskuren. Eftersom Lance bara var ett barn då så trodde han helt enkelt att hans pappa bara var trött.

– Jag tyckte inte det var kul att åka bil, pappa var trött. Jag trodde det var för att han sovit dåligt, men ja så var det inte, säger Lance och fortsätter:

– De känslorna har gjort mig till den jag är idag. Jag och min bror fick ta hand om varandra, vilket har gjort mig stark idag. Innerst inne visste man, men man stängde av.

Malou von Sivers, Lance Hedman Graaf, Magnus Hedman
Magnus och Lance gästade Malou efter tio.

Magnus Hedmans ord efter Lance uttalande om uppväxten

Efter Lance ord om uppväxten medger Magnus Hedman att han kanske inte var så bra pappa.

Annons

– Jag var ingen bra pappa. Jag ljuger för att min vardag och verklighet skulle bli som jag ville, säger han i programmet.

Men i och med att Magnus tog sig ifrån missbruket så berättar han nu att han kan leva i livslång gottgörelse istället.

– Det gör ont i mig. Fruktansvärt att höra, varje gång jag tog en drog så drogs jag ner. Jag var så förlorad i beroendet. Även om vi har pratat om det här flera gånger gör det ont, säger han och fortsätter:

– Men jag vet också hur det blir så, det är för att för varje gång som jag tar en drog eller dricker så går jag mer och mer in i våldet mot beroendemonstret. Det är där och då jag går emot alla mina värderingar, kör påverkad, sitter i tv påverkad, alltså jag gör saker som man helt enkelt inte kan fatta.

FOTO: Hans Shimoda/TT, Sven Lindwall/EXP/TT

Annons