Linus Wahlgrens svar efter hårda kritiken mot resan med familjen

Linus Wahlgren

Tillsammans med Jessica Wahlgren har Linus Wahlgren barnen Linn och Collin.
Nu berättar han om beslutet han tagit för familjen som får följarna att se rött.
Egoistiskt”, skriver en person.

Linus Wahlgren är den svenska skådespelaren som har vuxit upp i rampljuset. Med föräldrar som Christina Schollin och Hans Wahlgren fick han i tidig ålder testa på både för- och nackdelarna med att vara offentlig, och sedan dess har han skapat sig en minst sagt framgångsrik skådespelarkarriär.

Sedan åtta år tillbaka är han skild från tidigare frun Jessica Wahlgren som han tillbringade hela tio år med. Tillsammans fick de också barnen Collin och Linn, och idag har de tidigare makarna en fin relation till varandra.

LÄS MER: Så träffades Måns och Ciara Zelmerlöw

Nu berättar Linus om ett beslut med barnen som får följarna att rikta skarp kritik mot honom.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

”Nu blir det nog liv i luckan”

Den berömda sportlovsveckan är igång och många barnfamiljer befinner sig därför i fjällen. Men på grund av pandemin vi befinner oss i delar detta människor i två läger – de som tycker det är okej att åka iväg i år, och de som helt enkelt inte tycker det.

Linus är en av dem som tagit beslutet att åka iväg och njuta av ledigheten tillsammans med sin familj, och i ett inlägg på Instagram berättar han nu om beslutet.

503 Service Unavailable

”Nu blir det nog liv i luckan. Ja, jag är i Åre. Det är sportlov och jag och min familj är här och åker skidor. Medias ensidiga rapportering stämmer inte alls hur det ser ut här i Åre. Visst, det är bitvis långa liftköer. Men det beror på att alla håller avstånd och att man bara åker med sitt eget sällskap i liften. Sjukt att det blivit ett skällsord att åka upp till fjällen”, skriver han innan han fortsätter:

”Jag valde att åka hit för att vi älskar att vara ute i naturen och åka skidor och för att vi faktiskt FÅR det. Alla gör så klart som man vill så länge man inte bryter mot nån lag eller restriktion. Har sagt det förut, det är ingen tävling vem som lever mest rätt. Hoppas ni alla har ett bra sportlov var ni än är.”

Kritiken mot Linus efter beslutet med barnen

Detta har delat även Linus följare i två läger. Medan vissa förstår och håller med om det han skriver är det också en hel del som kritiserar honom för hans agerande.

”Du jobbar uppenbarligen inte i vården och vårdar coronasjuka människor. Du kanske skulle göra det så skulle du förstå att det inte är någon mänsklig rättighet att åka iväg. Varför tror du egentligen regeringen väljer att gå ut med dessa restriktioner?”, skriver en följare.

”Du har tydligen inte förstått att det är vården, som går på knäna nu, som man vill skydda. Hur bra folk än håller avstånd kan någon av er bryta benen. Man måste ju inte på något sätt alls åka skidor på bortaplan just detta år. Egoistiskt och oansvarigt tycker jag att det är. Chockad över att så många hejar på och tycker att det var bra skrivet”, skriver en annan.

”Men VARFÖR!!!! Gå ut i naturen hemmavid. Där det inte är smockfullt med människor”, skriver en tredje.

Men många upplever också situationen precis som Linus.

”Kunde inte sagt det bättre själv. Är också här med min familj. Reser med egen bil, all mat köpt hemifrån, bor ensamma i egen stuga, äter alla måltider hemma. Ändå får media en att nästan skämmas för att man åker hit. Tack Linus för ett bra inlägg”, skriver bland annat en.

LÄS OCKSÅ: Linus Wahlgrens svar efter kärleksryktet – sanningen om relationsstatusen

LÄS OCKSÅ: Filip Lamprechts längtan efter barn med flickvännen Peg Parnevik