LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Linda Hammar drabbad av corona – lillebrodern Filip Hammars oro

01 okt, 2021 
Mikael Einarsson
Linda och Filip Hammar
Filip Hammars syster Linda Hammar blev svårt sjuk efter att ha smittas av covid-19.
I kvällens Skavlan berättar Filip om rädslan han kände efter systerns sjukdomsbesked.
Annons
Allt du vill veta om succéprogrammet: "Alla mot alla"Brand logo
Allt du vill veta om succéprogrammet: "Alla mot alla"

Tillsammans med Fredrik Wikingsson har Filip Hammar gjort en raketkarriär. Nu är duon aktuell med en sjätte säsong av den omåttligt populära programmet Alla mot alla, som sänds på Kanal 5 på vardagskvällarna.

Filip är dock inte den enda i familjen Hammar som är tv-kändis. Även storasystern, Linda Hammar, har gjort stor succé med sin medverkan i tv-programmet Välkommen till Köping.

Därför träffar inte Filip Hammar systern Linda så ofta

Lillebrodern Filip har många gånger uttryckt sin kärlek till storasystern. Men i och med att Filip bor i Los Angeles träffas syskonen inte allt för ofta.

Filip Hammar var tidigare gift med Jennie Hammar. Men i oktober 2016 valde paret att gå skilda vägar. Det dröjde dock inte länge förrän tv-profilen träffade en ny kärlek, nämligen skådespelerskan Agnes Lindström Blomgren.

I veckan gästar Filip Hammar och Agnes Lindström Blomgren Skavlan. I programmet pratar Filip om hur man i Norge och Sverige firar hejvilt nu när man har öppnat upp samhället igen efter alla coronarestriktioner.

Annons

Filip Hammar om rädslan efter systern Lindas insjuknande

Vidare berättar Filip Hammar att han har klarat sig undan från att insjukna i covid-19 – fram tills han nyligen var i Sverige och hälsade på systern Linda, som har en funktionsvariation och bor på ett gruppboende.

– Då fick jag det, tror jag, av henne. Först tänkte jag att jag gett covid till henne, de tankarna orkar man inte ens tänka på, när man plötsligt känner ”håller jag på att ta livet av min egen syrra”, säger han och fortsätter:

– Det var en sådan där sjuk tanke, om jag har gett det till henne, som har lite underliggande sjukdomar och så. Sedan tror jag inte det var så, utan det var kanske hon som gav det till mig.

Det verkar som att Linda Hammar drabbades hårdare än lillebror Filip.

– Jag blev inte alls sjuk, men hon blev väldigt sjuk, men nu är hon på bättringsvägen och allting blir bra, men som sagt, jag tänkte på nu när alla firar så finns det en grupp, exempelvis då den minoritet som min syster tillhör, de är inte bjudna till festen, och det är ändå ett perspektiv som jag tycker man ska beakta, säger Filip Hammar.

Skavlan sänds på fredagar 21.00 i SVT och på SVT Play.

FOTO: BYRMO CAROLINA/Aftonbladet, SVT

Annons